Gåter

Skummel, militært kodet melding spres på Twitter i rasende fart

Teoriene flyr høyt om hva meldingen betyr og hvem som har sendt den. Kan det være en ny «virkelighetsgåte» liknende den beryktede Cicada 3301-gåten?

Publisert

Internett har fått et nytt mysterium å engasjere seg i.

Det hele startet den 13. mars 2018 da den daværende helt ukjente twitterbrukeren Ty publiserte en kodet melding som var blitt lagt igjen på mobilsvareren hans.

Innen kort tid var meldingen lyttet til over syv millioner ganger og Ty måtte skifte brukernavn på grunn av dødstrusler.

Meldingen er lest inn av en maskinell stemme, og staves i sin helhet i NATOs fonetiske alfabet. Dette er resultatet når meldingen dekodes:

«S Danger SOS it is dire for you to evacuate be caution they are not human 042933964230 SOS Danger SOS».

Meldingen og tallkodene har ført til omfattende spekulasjoner og tallknusing. Fox News har foretatt en gjennomgang av resultatene. Her er de viktigste funnene:

Mange hevder tallene i meldingen er GPS-koordinater, som i så fall kan peke til et sted på det afrikanske kontinentet, men mer direkte til et sted nær Malaysia.

Stedsangivelsen i Malaysia skaper mest blest da koordinatene er nære der Malaysian Airlines flygning MH370 forsvant.

Etter at Ty først publiserte beskjeden, har han mottatt og publisert flere underlige meldinger på Twitter. En på indonesisk, en på malay,  noen morsekoder og en med fem grupper med tall:

20.8.5.25 1.18.5 20.1.11.9.14.7 15.22.5.18 41818

Ifølge Googles oversettelseverktøy viste beskjeden på indonesisk seg å være en advarsel:

«Avslutt posten du delte om meldingen på telefonen din».

Morsekodene og tallgruppene er også tydet, men gir tilsynelatende ingen mening. De gir følgende setninger på engelsk:

«They are taking over» og «The message received is well related to Stephen Hawking’s death, you are not ready to face them.»

Tallene later til å peke mot datoen 18. april.

I tillegg til all denne forvirrende informasjonen postet Ty på Twitter noen dager før han fikk beskjeden på mobilsvareren at en ukjent mann hadde kjørt forbi huset hans og tatt bilder med blitz klokken tre om natten.

I kjølvannet av oppmerksomheten har en rekke andre personer fortalt om liknende beskjeder på sine mobiler, med beskjeder om utenomjordiske som lever blant mennesker på jorden, og som snart skal vise sitt sanne jeg.

Her er det naturligvis lett å avfeie det hele som sludder, men det er samtidig mange som hevder dette kan dreie seg om et omfattende «virkelighetsgåte» liknende den beryktede Cicada 3301-gåten som herjet på internett fra 2012. I dag er den forresten løst.

Det pekes mot twitterbrukeren @LunarrRabbits, som har publisert følgende «oppdatering», og som tyder på at det faktisk kan dreie seg om en ny gåte:

Hva tror du, bare sludder eller en ny gåte å gyve løs på som vil oppta de neste månedene eller år av ditt liv?

Her er et par gåter det antagelig vil ta litt kortere tid å løse:

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.