HELT: Mamadou Gassama klatrer opp på utsiden av bygningen for å redde den fire år gamle gutten som henger fra rettverket på utsiden av verandaen.
HELT: Mamadou Gassama klatrer opp på utsiden av bygningen for å redde den fire år gamle gutten som henger fra rettverket på utsiden av verandaen. Foto: Skjermbilde fra video

Redningsmann

Reddet av Mamadou Gassama: Derfor klarte gutten (4) å klamre seg fast så lenge

Mamadou Gassama får vel fortjent fransk statsborgerskap etter å ha reddet fireåringen. Men hvordan klarte han å holde hele sin kroppsvekt frem til han ble reddet?

Publisert

En video fra en utrolig redningsaksjon i Paris er blitt delt verden rundt de siste dagene.

Videoen viser 22-åringen Mamadou Gassama som på modig og spektakulært vis klatrer opp en bygning for å redde en fireåring som henger utenfor en balkong.

Det tar bare noen sekunder fra Gassama er på bakkeplan til han har klatret opp til femte etasje og får løftet ungen tilbake i sikkerhet.

Den forbløffende videoen kan blant annet ses her:

Quel courage .. bravo à ce jeune homme pour cet acte héroïque 👏🏼

Posted by Habib Bibou on Saturday, May 26, 2018

Mamadou Gassama har vært på besøk hos president Emmanuel Macron i Elyséepalasset i Paris. I tillegg har borgermesteren i Paris sagt at han vil hjelpe 22-åringen, som kom fra Mali for noen måneder siden, å få oppholdstillatelse i landet.

Gassama har naturlig nok fått det meste av oppmerksomheten etter den nervepirrende hendelsen.

Men noen har også latt seg imponere av fireåringen som klamret seg fast for livet og klarte å holde hele sin kroppsvekt frem til han ble reddet.

– Hvor lenge barnet holder seg fast, er nesten like imponerende som mannen som klatrer opp bygningen, skriver en bruker på Reddit.

Så hvordan klarer han det?

Svaret kan ligge millioner av år tilbake i tid. Barn flest har nemlig godt utviklede håndmuskler allerede fra en tidlig alder. Denne evnen er trolig et trekk som var svært viktig for våre hårete forfedre for at datidens spedbarn kunne klamre seg til foreldrenes pels, slik vi ser små apekatter gjør i dag.

Dette trekket vises også i den kraftige griperefleksen som menneskelige spedbarn har frem til det er om lag seks måneder gammelt.

En annen grunn er den lave vekten. Barn veier naturlig nok mindre enn voksne, samtidig som at musklene i hånden vanligvis ikke vokser proporsjonalt med kroppsvekten. Derfor klarer barn ofte å holde seg fast i ribbevegger og klatrestativ i lenger tid enn voksne.

Som den merkelig urovekkende videoen under viser, kan selv spedbarn holde hele kroppsvekten sin en lang stund (det anbefales selvsagt ikke å prøve dette hjemme ...):

Artikkelen er først publisert på natgeobloggen.no. Les også:

NASA letter på sløret: Dette skjedde med kameraet som ble slukt av flammene fra oppskytingen

Bittesmå roboter bygget verdens minste hus

Her kommer Mark gående – på hjemmelaget stol med edderkoppbein

Reven hadde fanget en hare til middag. Så skjedde dette

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.