SADISTER: I en ny avhandling, som har fått navnet "Trolls just wanna have fun", legger ikke forskerne fingrene i mellom, men hevder det er en direkte forbindelse mellom trangen til å trolle og trangen til sadisme.
SADISTER: I en ny avhandling, som har fått navnet "Trolls just wanna have fun", legger ikke forskerne fingrene i mellom, men hevder det er en direkte forbindelse mellom trangen til å trolle og trangen til sadisme. Foto: Lars Wærstad (Side3)

Ny forskning

- Nett-troll er psykopater

Personer som nyter å ødelegge debatter og provosere andre på nett, har sadistiske og psykopatiske trekk i det virkelig liv også, ifølge ny forskning.

Publisert

Har du lest i kommentarfelt på mer enn én sak på nett, har du støtt på et troll. Et internettroll. Folk som tar ballen og løper i en helt annen retning, ikke gjør annet enn å hetse og sjikanere og som gjør sitt beste for å provosere og ødelegge den seriøse debatten.

En kan lure på om disse personene hadde oppført seg slik i en virkelig debatt? Den naturlige tanken er at de ville holdt seg i skinnet. Og at de provoserer mest for tull?

Ifølge ny forskning er personer som elsker å fordrive tiden med trolling minst like usympatiske i det virkelige liv, skriver Psychology Today.

- Utvetydig resultat

Det er en gruppe kanadiske forskere som står bak to undersøkelser av i alt 1200 personer. Disse skal ha gått gjennom omfattende personlighetsundersøkelser samtidig som de skal ha avslørt sine internettvaner.

Forskerne mener at resultatet er utvetydig: Nettroll viser mye tydeligere tegn på ubehagelige personlighetstrekk som narcissisme, sadisme og psykopati enn dem som oppfører seg pent på nettet, skriver nettsiden.

I avhandlingen, som har fått navnet "Trolls just wanna have fun", legger ikke forskerne fingrene i mellom, men hevder det er en direkte forbindelse mellom trangen til å trolle og trangen til sadisme. 

Så hva skal en gjøre med troll?

Siden sadister trives godt med andres smerte, anbefales det derfor at en ignorerer nettroll fremfor å ta opp kampen med dem. 

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her