<b>PLANTER:</b> Minst to tredjedeler av maten du spiser, bør komme fra planter. Det <br>betyr at du bør spise rikelig med frukt, bær, grønnsaker, korn og belgfrukter.
PLANTER: Minst to tredjedeler av maten du spiser, bør komme fra planter. Det
betyr at du bør spise rikelig med frukt, bær, grønnsaker, korn og belgfrukter.
Foto: InnerVisionPRO / Shutterstock / NTB scanpix

Mat mot kreft

Mat som forebygger kreft

Ja, det finnes mat du kan spise som reduserer risikoen for å få kreft. Sjekk hva det er.

Publisert Oppdatert

En av de viktigste nye kunnskapene vi har fått de siste ti årene, er hva overvekt og fedme gjør med risikoen for å utvikle kreft.

Det sier Rune Blomhoff. Han er professor ved Universitetet i Oslo, Institutt for medisinske basalfag, Avdeling for ernæringsvitenskap, og forskningsleder ved Oslo universitetssykehus, Kreftklinikken, Avdeling for klinisk service.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå