Dette er hva inhalering av 600 sigaretter gjør i en glasskuppel fylt med bomull. Tjæren som blir igjen er ikke et pent syn.
Dette er hva inhalering av 600 sigaretter gjør i en glasskuppel fylt med bomull. Tjæren som blir igjen er ikke et pent syn. Foto: Skjermbilder (Chris Notap)

Helse

Maskin suger i seg 30 pakker røyk. Resultatet på innsiden er ikke vakkert

Røykemaskin konsumerte sigaretter tilsvarende én pakke om dagen. Se hva som ble igjen på innsiden.

Publisert

Ja, ja. Du har hørt det hundre ganger før. Det er ikke sunt å røyke.

Hvor skadelig røyking i virkeligheten er, er det ikke så enkelt å redegjøre for. Men den kreative youtuberen Chris Notap har laget en innretning som illustrerer hva en person som røyker en pakke sigaretter om dagen egentlig suger i seg.

Det er ikke et vakkert syn ...

Innretningen er i all enkelhet en glasskuppel fylt med bomullsdotter som det suges luft gjennom. Et hull i toppen gjør tjeneste som munn, og her tenner Notap opp 600 sigaretter - tilsvarende en måneds forbruk for en person som røyken én pakke om dagen.

Dette er åpenbart ikke en vitenskapelig test, og menneskekroppen behandler stoffene den får i seg på en helt annen måte enn en glasskuppel med bomull (duh).

Videoen gir likevel et ganske ubehagelig bilde av mengden tjære og slaggstoff som suges inn i kroppen. Klarer du å se hele uten å grine på nesa?

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.