Gåte

I dette bildet skjulte det seg bitcoins til en verdi av 16 millioner kroner

16.000 kr er fremdeles skjult. Klarer du å løse gåten og finne nøkkelen, er pengene dine.

Publisert Oppdatert

Her på Side3 er vi glade i gåter og hjernetrim. Blant de mest populære er gåten om psykopaten og de fire mennene med hatt.

Men her er en utfordring av et ganske annet kaliber.

En bitcoin-millionær kalt Pip publiserte et bilde som skjulte en nøkkel til 310 bitcoins. Den som løste gåten og fant nøkkelen, kunne beholde formuen. I skrivende stund tilsvarer 310 bitcoins drøyt 16 millioner kroner.

Gåten ble publisert på forumet Reddit den 2. oktober. Bare åtte dager senere ble gåten løst og summen hentet ut.

Bildet skjuler også nøkkelen til tre andre, mindre summer. Nøkkelen til 0,31 bitcoins er fremdeles ikke løst. Det tilsvarer cirka 16.000 kroner.

Millionæren bak gåten er anonym. Pip skriver om seg selv at han eller hun startet med bitcoins tidlig, og sitter i dag på så mye at 16 millioner fra eller til ikke spiller noen rolle.

Gåten er blant annet omtalt av kryptovaluta-nettsiden The Daily Hodl. Hodl er et begrep i den digitale økonomien som betyr å kjøpe og holde på kryptovaluta over tid i håp om at verdien skal øke.

En høyoppløselig versjon av bildet kan lastes ned fra nettsiden https://bitcoinchallenge.codes/. I bunn av nettsiden finner du også et bevis på eierskap.

Det er ingen hint eller oppgavetekst til bildet utover at det skal skjule en nøkkel til myntene. Her er hele informasjonsteksten på originalspråket:

310 BTC to be found!

Yep! 310 BTC has been hidden in the image below. Can you find it?

This is a challenge in which 310 BTC is hidden in the picture shown above. Whoever finds the key to the coins may keep the Bitcoins. This is my first experiment and I will probably launch a few more challenges in the future.

Have fun cracking the code!

Note: If you find the code, please get in touch with me. I would love to hear details about your approach!

Kilde: https://bitcoinchallenge.codes

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her