Foto: (COLOURBOX)

Alkohol

Dette skjer med kroppen når du drikker øl

Gleder du deg fortsatt til å gå på fylla i kveld nå?

Publisert

For en liten stund tilbake gikk forklaringen på hva som skjer med kroppen de første minuttene etter man har drukket en Coca-Cola. Illustrasjonen spredte seg raskt på nett.

Nå er det en ny illustrasjon, laget av Alcohol Gifts, som gjør sin runde på internett. Denne gangen er det dog ikke brus som analyseres, men menns (og noen kvinners) favorittdrikk: øl.

Så - her er hva som skjer med kroppen din de første 24 timene etter at du har drukket en øl:

1. De aller første minuttene

I løpet av bare minutte etter at du har tatt en sup, reiser alkoholen til magen din hvor den blir absorbert til blodstrømmen din. Deretter reiser den rundt i hele kroppen din, inkludert til hjernen og musklene dine.

2. Etter ti minutter

Kroppen din ser på alkoholen som gift. Den vil ikke lagre den, og streber etter å bryte den ned og bli kvitt den så raskt som mulig.

3. Etter femten minutter

Magen din forsøker å bryte ned og bli kvitt alkoholen, og produserer et enzym som konverterer alkoholen til kjemikalier, inkludert acetaldehyd som er nokså giftig, og som bidrar til at du føler deg fyllesyk dagen derpå.

4. Etter 20 minutter

Du vil begynne å føle at alkoholen påvirker deg etter rundt 20 minutter. Du kjenner deg lett i hodet, og lykkefølelse - eller andre følelser som skulle ulme under overflaten - begynner å gjøre seg merkbare.

5. Etter 45 minutter

Alkoholnivået i blodet vil toppe seg et sted mellom 45 minutter og 90 minutter.

6. Etter en time

Du kommer mest sannsynlig til å få behov for å gå på do ofte, fordi alkohol virker vanndrivende og dehydrerer deg. Dersom du stopper å drikke, vil du antakeligvis bli søvnig og slokne. Men selv om du sovner kjapt, er ikke søvnkvaliteten bra - dette på grunn av dehydreringen.

7. 12-24 timer

Når du våkner er det stor fare for at du vil kjenne på en av de mange symptomene på en god, gammeldags hangover. Dette kan være hodepine, svimmelhet, tørste, blekhet, eller skjelving. Det meste av dette skyldes dehydrering, og kroppen din forsøker fortsatt å bli kvitt av eventuelle rester av alkohol i systemet ditt.  

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her