<b><span class="BOLD">MANNEN OG HAVET: </span></b>Det var stor oppmerksomhet rundt seilerne som la ut for å bli første solo-omseiler rundt jorda. De fleste ga opp. Avreisen til Donald Crowhurst ble starten på et ti måneder langt mareritt.
MANNEN OG HAVET: Det var stor oppmerksomhet rundt seilerne som la ut for å bli første solo-omseiler rundt jorda. De fleste ga opp. Avreisen til Donald Crowhurst ble starten på et ti måneder langt mareritt.

50 år siden den dødelige bløffen

Ville bli førstemann til å seile alene rundt jorden

Amatøren Donald Crowhurst ble hyllet som en helt da han kastet seg inn i kampen om å bli førstemann til å seile alene jorden rundt uten stans. Men han var sjanseløs på havet, og fant bare én utvei for å prøve å redde livet og æren: Han måtte jukse.

Publisert Oppdatert

På en strand i Karibia ligger det i dag et vrak av en seilbåt og råtner under palmene. Rødmalte bokstaver, nesten utvisket av regn og stormer og sol, danner navnet Teignmouth på skroget. Noen har skåret ut den andre halvparten av navnet, og etterlatt et gapende hull. Kanskje den samme som har skrevet Drømmebåt med blå maling i akterenden av vraket.

Ironisk ment, utvilsomt.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå