Satt 36 år i isolat

USAs farligste fange er død

2,2 millioner fanger soner i amerikanske fengsler. 67 år gamle Thomas Edward Silverstein ble regnet som den farligste av dem alle. Han sonte i et strekk siden 1977 til han døde 11. mai i år, og satt på isolat i over 36 år. Han drepte fire bak murene, tre medfanger og en vokter.

Publisert Oppdatert

Amerikanske myndigheter beskrev den tidligere lederen for fengselsbanden Aryan Brotherhood (Arisk Brorskap) som en brutal drapsmaskin. Thomas Silverstein ble regnet som så farlig både for andre innsatte og fengselsansatte at han ble holdt i en spesialbygd celle på isolat uten noen form for kontakt med andre mennesker i et maksimums-sikkerhetsfengsel i Florence, Colorado. Slik satt han i 36 år og var den fangen i USA som har sittet lengst i isolat noensinne.

Da Thomas Silverstein i 1983 ble plassert på isolat het statsministeren i Norge Kåre Willoch og presidenten i USA Ronald Reagan, Carl Lewis ble verdensmester på 100-meter med tiden 10.07 og Michael Jackson toppet hitlistene med sin Thriller. De neste 36 årene tilbrakte mannen som ble regnet som USAs aller farligste fange på isolat.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå