RASENDE VESTLENDING: Bonden rakk å tømme giften sin i Maridalsvannet før han ble tatt, i dag er vannet like sårbart som den gang.
RASENDE VESTLENDING: Bonden rakk å tømme giften sin i Maridalsvannet før han ble tatt, i dag er vannet like sårbart som den gang. Foto: Bjørn Reese, VG, bearbeidet av Steen Redder

Kjørte 65 mil med traktor for å ta hevn på myndighetene

Tømte gift i Oslos drikkevann

Få tviler på hva som renner ned i vasken når man åpner vannkranene, det skal være rikelig, rent drikkevann. Men minst to ganger i Oslo, 22. desember 1972 og 23. juni 1995, kom nyhetene myndighetene frykter mest av alt.

Publisert Oppdatert

Bonden fra Smøla var både fortvilet og forbannet, der han satt på traktoren sin på vei inn i Maridalen i Oslo. Bak på hengeren hadde han seks fat med plantegift han ikke hadde bruk for hjemme på Nordmøre.

I syv år hadde han forsøkt å rydde seg en gård på myrområdene på øya utenfor Kristiansund. Han hadde slitt for å få et levebrød ut av grise­oppdrett og korndyrking. Men så gikk alt skeis.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå