<b>PARADEDOLK:</b> Rikskommissær Josef Terboven under utdeling av jernkorset til to Gestapo-soldater på Majorstuen skole i Oslo i juni 1942. Til høyre for Terboven går Gestapo-sjef Wilhelm Rediess som Terboven sprenge seg i luften sammen med.
PARADEDOLK: Rikskommissær Josef Terboven under utdeling av jernkorset til to Gestapo-soldater på Majorstuen skole i Oslo i juni 1942. Til høyre for Terboven går Gestapo-sjef Wilhelm Rediess som Terboven sprenge seg i luften sammen med. Foto: NTB/Scanpix

Han gikk barhodet og uten våpen inn i selvmordsbunkeren

Terbovens dolk funnet

Mysteriet rundt Josef Terbovens forsvunne nazidolk kan være løst. Et tidligere medlem av Hjemmestyrkene har innlevert den fryktede rikskommissærens personlige våpen til et museum i Oslo.

Publisert Oppdatert

Uten dolk og lue ruslet rikskommissær Josef Terboven opp til bunkeren noen hundre meter fra våningshuset på Skaugum i Asker. Klokken var like før 23, 8. mai 1945, og 2. verdenskrig var over.

En halv time senere var Terboven historie. Men hvor det ble av dolken han etterlot seg, har vært et mysterium. Inntil nå.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå