<b>ÅPNE OPP!:</b> Dette er det besøket du ikke ønsker å oppleve når du sitter i stuen og aner fred og ingen fare. 
ÅPNE OPP!: Dette er det besøket du ikke ønsker å oppleve når du sitter i stuen og aner fred og ingen fare.  Foto: NTB Scanpix

Tilfeldig offer for «swatting»

Dødelig telefonterror

SWAT-teamet rykket ut på det de trodde var en situasjon med en bevæpnet desperado. Kort tid etter var Andrew Finch skutt og drept - et uskyldig og tilfeldig offer for «swatting».

Publisert Oppdatert

I romjulen 2017 mottok politiet i Wichita i delstaten Kansas en telefon fra en person som fortalte at han hadde skutt sin egen far og at han holdt andre familiemedlemmer som gisler i et hus i sentrum av Wichita. Telefonen var satt over via nødnummeret 911. I henhold til standard prosedyre, ble SWAT-enheten sendt ut. Enheten er spesialtrent for å takle farlige og vanskelige situasjoner som en gisselsituasjon.

En totalt forvirret Andrew Finch (28) dukket opp i døren da SWAT-teamet gjorde seg kjent. Han ble rutinemessig beordret til å holde hendene over hodet og bevege seg sakte. Men da én i SWAT-teamet oppfattet at Finch beveget hånden ned mot bukselommen for muligens å trekke våpen, skjøt han. Det ble fatalt. Finch døde momentant. Men inne i huset var det ingen tegn til at noen var blitt skutt eller ble holdt som gisler. Det ble raskt klart at tobarnsfaren Andrew Finch var helt uskyldig og et tilfeldig offer. Han hadde ikke ringt nødtelefonen. Det hadde Tyler Raj Barriss (26) gjort. Fra California. Andrew Finch var blitt USAs første dødsoffer for «swatting» - en falsk alarm ringt inn for å få politiet til å rykke ut.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå