<b>SIN CITY:</b> Kveldsmørket har senket seg over Monmouth Street i Newport i 1946. Tidene for illegal virksomhet er god. Men det skal ikke vare. 
SIN CITY: Kveldsmørket har senket seg over Monmouth Street i Newport i 1946. Tidene for illegal virksomhet er god. Men det skal ikke vare.  Foto: Getty Images

Sin City i Kentucky

Syndens by før Las Vegas

Det fantes et Vegas før Las Vegas. USAs «Sin City» fra 1930 til 1960-­tallet het Newport. Der blomstret den illegale virksomheten. Mafiaen og korrupte politifolk styrte, men en åtte­barns­far ville det annerledes.

Publisert Oppdatert

På 1930-tallet mens Las Vegas fremdeles bare var en rasteplass i Nevada, var samlingsstedet for nasjonens gamblere og gangstere en småby midt i Amerika: Newport i delstaten Kentucky. I dag er byen en døsig, liten havneby på rundt 15 000 innbyggere langs vestbredden av Ohio River.

Det er lite som minner om fordums bråk og spetakkel. I gatene er det stille og dødt, jeg ser flere pensjonister enn ungdommer. De fleste av de sistnevnte har dratt over elven. På østbredden er det litt mer action, der ligger nemlig storbyen Cincinnati i delstaten Ohio.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå