<b>PARAGLIDEREN:</b> Frode i sitt rette element, høyt til værs. Bildet er en selfie, tatt over samme Jettaplatået hvor dramaet utspilte seg.
PARAGLIDEREN: Frode i sitt rette element, høyt til værs. Bildet er en selfie, tatt over samme Jettaplatået hvor dramaet utspilte seg.

Kjempet om livet mot naturkreftene

Dratt inn i en haugsky og løftet 6000 meter til værs med paraglider

På 6000 meters høyde er Frode Halse dekket av is, og paraglideren havner opp ned. Han regner med at hans siste time er kommet.

Publisert Oppdatert

Værvarslet er lovende for paragliding den augustdagen i 2006, men med fare for overutviklende skyer utpå ettermiddagen. Et vanlig problem i høyfjellet i juli. Ubekymret starter jeg fra Bismo, et populært sted for de som vil fly langt.

Sammen med tre andre paraglidere og en hangglider når jeg marsjhøyde på 2500 meter og begynner på de første 50 kilometerne mot Vågå hvor Rikssenteret for HG&PG (hangglider og paraglider) ligger. Terrenget er betagende vakkert. Et øyeblikk glir jeg over måneliknende landskap uten vegetasjon, bare stein og snøfonner. I neste øyeblikk krysser jeg grønne, frodige Finndalen med dens buktende, rolig flytende elv.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå