<b>STJERNER:</b> 12,4 millioner kroner kostet det å lage filmen om popstjernene Marcus og Martinus som hadde premiere i januar 2017. Staten bidro med 9,1 millioner kroner til filmen anmeldere kalte «reklamefilm».
STJERNER: 12,4 millioner kroner kostet det å lage filmen om popstjernene Marcus og Martinus som hadde premiere i januar 2017. Staten bidro med 9,1 millioner kroner til filmen anmeldere kalte «reklamefilm». Foto: Foto Lasse Eriksson/Her og Nå

Skattebetalerne betaler kulturlivets superstjerner

Fikk 9,1 millioner i støtte til «reklamefilm»

Filmen om de norske popyndlingene Marcus og Martinus fikk 9,1 millioner kroner i statsstøtte, til tross for at popgutta årlig drar inn tosifrede millionbeløp. Og de er ikke alene om å få statsstøtte som popstjerner.

Publisert Oppdatert

Premiere-feberen varmet opp den sure januardagen utenfor Colosseum kino i Oslo. Over inngangen tronet den enorme plakaten i blå- og lillatoner med bilde av to alvorstyngede unge gutter. Hviningen fra ungpikene nærmet seg internasjonalt nivå.

Langs de oppsatte gjerdene sto røslige vakter med propp i øret og passet på at ikke jentunger skulle rive seg løs fra sine foreldre, forsere gjerdet og storme mot januar-ettermiddagens hovedpersoner: Pop-tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå