<b>ARBEIDSHEST: </b>En norsk KFOR-soldat på vakt med en AG3 utenfor Camp Midgard i Kosovo. AG3 gjorde tjeneste under alle slags klimatiske forhold fra Finnmarksvidda til Afghanistands ørken, samt Libanon, Balkan og Irak<b>.<br></b>
ARBEIDSHEST: En norsk KFOR-soldat på vakt med en AG3 utenfor Camp Midgard i Kosovo. AG3 gjorde tjeneste under alle slags klimatiske forhold fra Finnmarksvidda til Afghanistands ørken, samt Libanon, Balkan og Irak.
Foto: Torgeir Haugaard/Forsvaret

AG3 i over 50

Soldatens beste venn

"Alle" har et forhold til AG3. Over en million nordmenn har lært seg å skyte med automatgeværet som fortsatt brukes av Forsvaret. Men nå skal det fases ut. Fram til 2022 skal det skiftes ut med erstatteren HK416.

Publisert Oppdatert

Hva er det som består av drøyt 200 deler med plast, stål og blikk, veier nesten fem kilo og hopper til værs når du drar en lang skuddserie?

Hvis du svarer AG3, er du sannsynligvis blant den drøyt millionen med nordmenn som har fått opplæring på automatgeværet i løpet av de 50 årene det har vært i Forsvaret.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå