<b>ALENE:</b> Den store fordelen med smygjakt, er at du ofte lykkes i å komme innpå viltet. Men du jakter alene og mister det sosiale aspektet. (Foto: Arne T. Hamarsland)
ALENE: Den store fordelen med smygjakt, er at du ofte lykkes i å komme innpå viltet. Men du jakter alene og mister det sosiale aspektet. (Foto: Arne T. Hamarsland)

Smyg deg til suksess

25 tips som sikrer suksessfull smygjakt

Enten du er jeger, fotojeger eller bare ganske enkelt synes det er moro å komme nær innpå skogens dyr og fugler, er det viktig å kunne bevege seg usynlig og lydløst i skogen. Her får du noen gode tips.

Publisert Oppdatert

Smygjakt er en usosial jaktform. Du jakter alene, med de fordelene og ulempene det innebærer. Den store fordelen med smygjakt, er at du ofte kommer i en fordelaktig skuddsituasjon. Viltet er i beste fall ikke klar over deg, noe som gir ro og sikre skudd. Og er det feil dyr, trekker du deg bare rolig tilbake og jakter videre. Du uroer i liten grad terrenget rundt deg.

Den gleden du føler etter en vellykket smygjakt, er også noe for seg selv. Du har på egen hånd overlistet et dyr med langt skarpere sanser enn deg. Ulempen med å jakte alene, er at du ikke har noen til å hjelpe deg i et knipetak. Du er ofte også henvist til å transportere ut dyret på egen hånd. Og du legger beslag på en del terreng helt alene. Men la oss ta jaktformen del for del. Her er 25 tips, basert på selvopplevde situasjoner.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå