<b>FIKK SPARKEN:</b> – Dere har 48 timer på å komme dere tilbake på jobb, erklærte president Ronald Reagan før han sparket 11 000 flygeledere.
FIKK SPARKEN: – Dere har 48 timer på å komme dere tilbake på jobb, erklærte president Ronald Reagan før han sparket 11 000 flygeledere. Foto: Wikipedia

Du har sparken!

Reagan sparket 11 345 flygeledere

Lei av forsinkede fly på grunn av aksjoner fra flygeledere? President Ronald Reagan løste problemet ved å sparke 11 345 streikende flygeledere i 1981.

Publisert Oppdatert

De siste årene har flyselskaper i hele Europa stålsatt seg for feriemåneder preget av kaos med forsinkede fly på grunn av streik blant flygeledere, for få flygeledere og et overbelastet luftrom. Senest i mai i år streiket flygeledere i Frankrike, noe som fikk SAS-sjef Richard Gustafson til å advare om forsinkelser og innstilte fly denne sommeren.

Det samme fryktet kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, som la til at utfordringene i europeisk luftrom kostet flyselskapene 1,7 milliarder euro i fjor. 334 millioner av 1,2 milliarder passasjerer ble berørt av kanselleringer og forsinkelser bare i fjor.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå