<b>JET-GRANAT:</b> Artilleriet har utviklet seg sakte de seneste 100 årene. Nå står man overfor en norsk granat-revolusjon. Her er en K-9 «Thunder» – samme utgave som hæren skal anskaffe – i aksjon på testfeltet i Sverige.
JET-GRANAT: Artilleriet har utviklet seg sakte de seneste 100 årene. Nå står man overfor en norsk granat-revolusjon. Her er en K-9 «Thunder» – samme utgave som hæren skal anskaffe – i aksjon på testfeltet i Sverige. Foto: nammo

Norske granater og missiler får jetmotor

Ramjet-revolusjonen

Artillerigranater som går 150 kilometer. Luftvern med femdobbel rekkevidde av dagens. Nammo på Raufoss er i ferd med å skape militær rekkevidderevolusjon ved hjelp av ramjet-teknologi.

Publisert Oppdatert

Utviklingssjef og rakettforsker Erland Ørbekk hos Nammo på Raufoss ble kjendis da han ble engasjert av Norges Skiforbunds hopplandslag. Han fikk ansvar som rådgiver for å utvikle den aerodynamiske stilen til de norske landslagshopperne for å gi maksimale svev. Innsatsen ble belønnet med sammenlagtseier i verdenscupen 2015/16.

I dag har rakettforskeren et helt nytt missil på trappene.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå