<b>MANØVRERBAR:</b> Allerede på den første prøveturen ved fabrikken utenfor Milano demonstrerte det første AW169-politihelikopteret gode manøvreringsegenskaper.
MANØVRERBAR: Allerede på den første prøveturen ved fabrikken utenfor Milano demonstrerte det første AW169-politihelikopteret gode manøvreringsegenskaper. Foto: Leonardo Helicopters

Verdens mest moderne i sin klasse

Politiets nye luftvåpen

Når det første AW169-helikopteret lander i Norge sent i april, betyr det en revolusjon for Beredskapstroppen og politiets spesialtjenester.

Publisert Oppdatert

Det er mye større enn det gamle politihelikopteret, men det føles ikke slik i lufta. Selv om det flyr raskere og lengre, er det like manøvrerbart og responsivt som før, forteller flygesjef Gunnar Arnekleiv i Politiets helikoptertjeneste.

Han er nettopp kommet tilbake fra Leonardo Helicopters-fabrikken i Nord-Italia der han har fullført utsjekk på den første av de foreløpig tre AW169-maskiner politiet spesialbestilte i 2017 til en samlet pris på 313 millioner kroner.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå