<b>HANGAR ONE:</b> Et Lockheed ER-2 (basert på spionflyet U-2) flyr over Moffett Federal Airfield i 1996. Den store bygningen er Hangar One. 
HANGAR ONE: Et Lockheed ER-2 (basert på spionflyet U-2) flyr over Moffett Federal Airfield i 1996. Den store bygningen er Hangar One.  Foto: NASA

Giganthangaren på Moffett Field

Her bygde NASA sine sprøeste fly

Mange av verdens rareste fly, i tillegg til hele romfartsprogrammet fra Mercury til romfergen, ble skapt på NASAs forskningssenter på Moffett Field i Silicon Valley. Her står fortsatt både verdens største vindtunnel og en av verdens største hangarer.

Publisert Oppdatert

Silicon Valley i den sørlige delen av San Francisco Bay Area er verdenskjent for sine teknologiske bedrifter som Apple og Google. Kanskje ikke så rart at også den lokale flyplassen er noe helt utenom det vanlige.

Moffett Field, som ble påbegynt allerede i 1931, ble opprinnelig bygget av den amerikanske marinen som base for deres gigantiske luftskip USS Akron og USS Macon.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå