<b>GREI UTSIKT:</b> Erna møter pressen i residensen til daværende FN-ambassadør Tore Hattrem (helt til høyre). Sentral mingleplass finansiert av skattebetalerne.
GREI UTSIKT: Erna møter pressen i residensen til daværende FN-ambassadør Tore Hattrem (helt til høyre). Sentral mingleplass finansiert av skattebetalerne. Foto: Pontus Höök/NTB scanpix

Offentlig sløsing

Norske byråkrater mingler for millioner

Det koster å være kar. Og en plass i FNs sikkerhetsråd henger høyt. Vi er litt usikre på hvem som egentlig er tjent med denne plassen, men at den koster skattemillioner, hersker det ingen tvil om.

Publisert Oppdatert

Nå begynner det å svinge! Kronprins Haakon som DJ mens utenriksminister Ine Eriksen Søreide slipper seg løs på dansegulvet, 280 000 skattekroner brukt på mansjettknapper og 135 000 på binders. 12 skattemillioner kroner for å gi oss norsk plass i FNs sikkerhetsråd (og dermed toppjobber for norske byråkrater senere). Det er som kjent mer der det kommer fra (våre lønnsposer), og valgkampen er bare så vidt i gang!

Norske byråkrater kjemper innbitt mot kolleger fra Canada og Irland om den ettertraktede plassen i sikkerhetsrådet som blir ledig fra 2021. Nylig avholdt den norske FN-delegasjonen en fest på en fasjonabel restaurant i fjerde etasje på FNs hovedkvarter i The Big Apple, New York.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå