<b>ICEMAN:</b> Her er den beryktede leiemorderen Richard «The Iceman» Kuklinski i 1988 på vei inn i rettssalen i New Jersey for å høre dommen: Dobbel livstidsstraff uten mulighet til å bli benådet.
ICEMAN: Her er den beryktede leiemorderen Richard «The Iceman» Kuklinski i 1988 på vei inn i rettssalen i New Jersey for å høre dommen: Dobbel livstidsstraff uten mulighet til å bli benådet. Foto: AP

Richard «The Iceman» Kuklinski

Leiemorderen som ikke fikk nok

For familien og naboene fremsto han som en oppofrende ektemann og pappa. Men samtidig var han leiemorder for mafiaen. Og lystmorder.

Publisert Oppdatert

– En fyr jeg skulle drepe tryglet og ba for sitt liv. Da sa jeg til ham at ok, du skal få en halv time på deg til å be til Gud. Hvis han griper inn på dine vegne skal du få unnslippe. Men Gud grep ikke inn så da gikk det som det måtte, fortalte leiemorderen under et intervju i fengselet i 2004.

Da de til slutt kom for å ta ham, i sivile kjøretøy, helikoptre og tungt bevæpnet politi, påsto kona at hun ikke hadde anelse om at mannen hennes var en forbryter.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå