<b>VRAKET:</b> Flyet ble knust mot fjellveggen før delene falt ned et stup til foten av Torghatten. Redningsmannskapene hadde en vanskelig jobb med å søke gjennom vrakrestene.
VRAKET: Flyet ble knust mot fjellveggen før delene falt ned et stup til foten av Torghatten. Redningsmannskapene hadde en vanskelig jobb med å søke gjennom vrakrestene.

Nord-Norges verste flyulykke

Knust mot fjellveggen

Summen av mange små bagateller var nok til å skape den verste flyulykken i nordnorsk historie. Widerøes flight 710 med 36 mennesker ombord, traff fjellet Torghatten rett før landing .

Publisert Oppdatert

Flyulykken rystet hele nasjonen, fredagskvelden 6. mai 1988. Ingen av de 36 ombord hadde noen sjanse til å overleve da Dash-7 passasjerflyet kolliderte med Torghatten minutter før landing i Brønnøysund. Flere av passasjerene skulle til Brønnøysund for å delta i konfirmasjon, og ulykken skulle ramme lokalsamfunnet hardt. Minst 28 barn under 18 år mistet en far eller mor, og 15 foreldre mistet sin partner.

Faktaene var like uhyggelige som uforklarlige. Det var ingenting i veien med flyet før ulykken. Hvordan kunne en av Widerøes aller mest erfarne kapteiner fly et passasjerfly velutrustet med navigasjonshjelpemidler rett inn i landemerket Torghatten på en strekning hvor han var lommekjent?

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå