<b>SAN FRANCISCO:</b> Denne gang byr vi på politikernes fine og eksotiske reisemål (og morrapils), som finansieres av skattebetalerne.
SAN FRANCISCO: Denne gang byr vi på politikernes fine og eksotiske reisemål (og morrapils), som finansieres av skattebetalerne. Foto: NTB scanpix/Raga Jose Fuste

Sløseriombudsmannen

Jorden rundt for skattepengene

Har du hørt om kommunen som sendte 85 politikere og byråkrater til Amsterdam for å se på bysykler, selv om man ikke planla å ha noen bysykler selv?

Publisert Oppdatert

I en grå kommunebyråkrat-hverdag kan det være godt å komme seg litt bort fra permer og kopimaskiner – hva er da bedre enn om langhelgen kan kalles “studietur”, så morrapilsen på flyplassen kan dekkes av kommunen?

Dette med morrapilsen fikk kommentarfelt-begeret til å renne over etter Skien kommunes årlige studiereise til USA. Én ting var regningen på 400.000 skattekroner for turen som ifølge fylkesordføreren hovedsakelig hadde resultert i økt salg av vafler (selv om vaffelgründeren det var snakk om benektet at hun hadde fått noe hjelp).

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå