<b>Eremittens hjem:</b> I bygningen midt på bildet bor den polske eremitten i dag. I bygningen til venstre bodde Charles de Foucauld frem til han ble drept av en 15-åring i 1916.
Eremittens hjem: I bygningen midt på bildet bor den polske eremitten i dag. I bygningen til venstre bodde Charles de Foucauld frem til han ble drept av en 15-åring i 1916.

Johnny Haglund i Algerie

Playboyretretten

I fjellområdet i Algerie, dominert av dypt konservative muslimer, lever en katolsk munk som eremitt på en fjelltopp. Hans forbilde, eks-playboyen og presten Charles de Foucauld, gjorde det samme – helt til han ble skutt i hodet av en banditt.

Publisert Oppdatert

Mannen som kommer ut av huset smiler. En playboy etablerte tradisjonen han videre­fører, nemlig å være katolsk eremittmunk i svært konservative muslimske omgivelser.

Sammen med tretten bevæpnede politimenn, min kjentmann, Salah og sjåfør Dachman har jeg kjørt inn i et sagnomsust ørkenområde her i det sørlige Algerie. Assekrem-platået i dypet av Algeries ørken er vilt og fremstår nesten utenomjordisk – et område helt forskjellig fra alt jeg har opplevd i løpet av 30 år på reisefot.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå