Tabelltips

Slik ender Premier League

Blir det City eller Liverpool som tar det, og greier Ole Gunnar Solskjærs United å havne topp fire? Og hvem rykker ned? Se vårt tabelltips her.

Publisert Oppdatert

Joshua King får ha oss unnskyldt, den største norske profilen i årets Premier League befinner seg selvsagt på sidelinjen. Hva kan Ole Gunnar Solskjær få til som manager i Manchester United? er spørsmålet mange stiller seg. Ikke så mye, er svaret fra engelske bookmakere.

De har samlet sett lavest odds på at nordmannen blir førstemann til å miste jobben blant sjefene i PL ... For klubbens del er bookmakerne noe mer positive, som det fremgår av tabelltipset deres. Sjekk om Vi Menn er enige, når de tipper ligaen i årets Premier League-bilag.

VI MENNS TABELLTIPS

20. Sheffield United

<b>SHEFFIELD UNITED:</b> Jack O'Connel, Billy Sharp og John Egan (bak).
SHEFFIELD UNITED: Jack O'Connel, Billy Sharp og John Egan (bak). Foto: Getty

Nyopprykket lag som rykket opp fra nivå 3 for to år siden. Har hentet hjem igjen ringreven Phil Jagielka fra Everton, og har kjøpt inn den franske spissen Lys Mousset som må sies å ha vært en flopp i Bournmouth der han bare scoret fem mål på over 70 kamper fordelt på tre år. Avhengig av at han finner igjen målformen fra Le Havre, eller at han mater makker Billy Sharp med målgivende pasninger.

LES OGSÅ: Tegnene som avslører en sivil politibil

19. Brighton

<b>BRIGHTON:</b> Shane Duffy og Glenn Murray (th)
BRIGHTON: Shane Duffy og Glenn Murray (th) Foto: Getty

The Seagulls greide så vidt å unngå nedrykk i forrige sesong, etter at comebacket i 2017/18 må sies å ha vært over all forventning. Spesielt vårsesongen i fjor var katastrofalt dårlig, med bare tre seire på de siste 18 kampene, og de unngikk så vidt nedrykk. De har gjort minimalt med endringer før årets sesong, og er avhengig av at en aldrende Glenn Murray (blir 36 i september) fortsatt har mål i seg.

18. Newcastle

<b>NEWCASTLE:</b> Jamaal Lascelles (til venstre) &amp; co.
NEWCASTLE: Jamaal Lascelles (til venstre) & co. Foto: Getty

Jojo-klubben Newcastle har vært nede på andre nivå to ganger de siste ti sesongene, men også så høyt som en femteplass (i 2011/12) og to tiendeplasser (den siste i 2017/2018). Med en eier som prøver å bli kvitt klubben greide de ikke å holde på Rafael Benitez i managerstolen, og ansettelsen av Steve Bruce (med en historie fra hatklubben Sunderland) gjorde alt annet enn å blidgjøre supporterne. Er avhengig av å ha suksess med minst en av nysigneringene, brasilanske Joelinton eller franske Allan Saint-Maximin, om det skal bli noe særlig med mål

LES OGSÅ: En slik vil vi gjerne ha på kjøkkenet - test av Lenovo Smart Display

17. Norwich

<b>NORWICH:</b> Max Aarons
NORWICH: Max Aarons Foto: Getty

Kanarifuglene er ventet en tøff sesongdebut på fredag, når de reiser til Anfield og Liverpool, men vi tror at Alexander Tettey og co skal kunne greie seg til slutt likevel. Finske Teemu Pukki bøttet inn mål i fjor, og de har også en rekke midtbanespillere som kan levere oppimot tosifra med scoringer, deriblant Mario Vrancic, Marco Stiepermann og Onel Hernandez.

16. Aston Villa

<b>ASTON VILLA:</b> Jack Grealish (v) og John McGinn.
ASTON VILLA: Jack Grealish (v) og John McGinn. Foto: Getty

Etter å ha henvist Liverpool til en sjuendeplass i 2009/10-sesongen har alle piler pekt rett ned for Aston Villa de siste ti årene. For tre år siden rykket de ned etter å ha vært nære fire sesonger på rad, og det var i grunnen ikke så mye som tydet på at de skulle rykke opp igjen i fjor heller. De vant imidlertid noe overraskende kvaliken, etter å ha slått ut Leeds og Derby, og er nå klar for sin 106. sesong på øverste nivå i England. Bare Everton har flere. Fjorårets toppscorer Tammy Abraham gikk til Chelsea før årets sesong, det blir spennende å se om erstatteren Wesley fra Brasil kan fylle skoene.

15. Burnley

<b>BURNLEY:</b> Matt Lowton (øverst), Chris Wood og Charlie Taylor.
BURNLEY: Matt Lowton (øverst), Chris Wood og Charlie Taylor. Foto: Getty

Greide ikke å følge opp den fantastiske 2017/18-sesongen, som endte med en sjuendeplass og klubbens beste prestasjon siden 1974. De markerte seg som et svært sterkt bortelag som tok poeng mot mange av de beste lagene, og flere poeng borte enn hjemme. Fjoråret ble et aldri så lite antiklimaks, til tross for Europacup-kamper mot Aberdeen og Olympiakos, og de endte til slutt på 15. plass. Vi tror de gjentar den plasseringen i år.

14. Crystal Palace

<b>CRYSTAL PALACE:</b> Luka Milivojevic.
CRYSTAL PALACE: Luka Milivojevic. Foto: Getty

Crystal Palace har etablert seg litt på midten av tabellen de siste årene, til tross for at de har hatt en spektakulær rekke managere på den samme tiden. Roy Hodgson har imidlertid fått nesten to hele sesonger på sidelinjen, og går inn i sin tredje med omtrent det samme mannskapet som i fjor, der Wilfried Zaha, Andros Townsend og Luka Milivojevic er de farligste offensive våpnene.

13. Watford

<b>WATFORD:</b> Troy Deeney.
WATFORD: Troy Deeney. Foto: Getty

Også et friskt pust i fjor, med sølv i FA-cupen og klubbens høyeste plassering i Premier Leagues historie (nummer 11). Har hentet inn en del spennende unge spillere, blant annet brasilianeren Joao Pedro som kommer fra Fluminese i januar. Bare 17 år gammel skapte han nylig overskrifter etter å ha score sju mål på fire kamper i den brasiliansk liga og cup.

12. Bournemouth

<b>BOURNEMOUTH:</b> Natan Aké (v) og Jack Simpson.
BOURNEMOUTH: Natan Aké (v) og Jack Simpson. Foto: Getty

Joshua King & Callum Wilson utgjør den giftige angrepsduoen som skal forsøke å skyte Bournemouth til øverste halvdel av tabellen. De startet fjorårssesongen svært godt, og lå så høyt som på sjetteplass etter 12 runder. Dessverre falt de av, og endte til slutt som nummer 14. Unngår de skader i år, og får i gang målscorerne, nærmer de seg øvre halvdel av tabellen.

11. Southampton

<b>SOUTHAMPTON:</b> Nathan Redmond.
SOUTHAMPTON: Nathan Redmond. Foto: Getty.

Laget hadde noe fantastiske sesonger under Pochettino og Koeman mellom 2013 og 2017, med plasseringer fra 6. til 8. plass. Produserte, og dessverre for dem solgte, en hel rekke gode spillere, de fleste av dem til Liverpool, i tillegg til at også trenerne gikk til større klubber (Tottenham og Everton). De siste årene har det blitt litt tråere, med hyppige managerbytter og fortsatt salg av de beste spillerne. Likevel mønstrer de et svært ungt og spennende lag, og greier de å vippe noen flere av de mange uavgjorte kampene i sin fordel kan de finne på å klatre på tabellen.

10. Wolverhampton

<b>WOLVERHAMPTON:</b> Raúl Jiménez.
WOLVERHAMPTON: Raúl Jiménez. Foto: Getty

Nyopprykkede Wolves hadde et brak-comeback i Premier League i fjor, og tok en finfin sjuendeplass på tabellen, foran klubber som Everton, Leicester og West Ham. Deres beste plassering siden sjetteplassen i 1979/80. Greide en semifinale i cupen, etter å ha slått ut blant annet Liverpool og Ole Gunnar Solskjærs United. Har beholdt de fleste og viktigste spillerne, og kjøpte Raul Jimenez permanent (som de hadde hatt på lån) og forsterket med den belgiske landslagsspilleren Leander Dendoncker.

9. West Ham

<b>WEST HAM: </b>Declan Rice (h) og Michail Antonio.
WEST HAM: Declan Rice (h) og Michail Antonio. Foto: Getty

Under Slaven Bilic som trener greide West Ham en sterk sjuendeplass i 2015/16-sesongen, og slo en haug rekorder bestenoteringer i PL-perioden. Så mistet de stadion og stjernespilleren Dimitri Payet, og pila begynte å peke nedover. i 2017/18 sparket de treneren, fikk inn "fotballgeniet" David Moyes, og karret seg inn til en 13. plass. I fjor leverte de imidlertid langt bedre enn de fleste hadde forventet, med Manuel Pellegrini på sidelinja, til tross for relativt ujevn form. Har hentet inn et par spennende spillere i Pablo Fornals fra Villarreal og Sebastian Haller fra Eintracht Frankfurt, og vi tror de kommer til å befinne seg i kobbelet som jager bak topp seks-lagene.

8. Leicester

<b>LEICESTER:</b> Jamie Vardy.
LEICESTER: Jamie Vardy. Foto: Getty.

Askeladdenlaget fra 2015/16 har faktisk greid å etablere seg i og omkring øverste halvdel av tabellen etter deres meget overraskende seriegull i 2015/16. Overraskende fordi de umiddelbart solgte mange av de beste spillerne sine, og har hatt store utskiftninger de siste årene. De greide imidlertid å begholde målmaskinen Jamie Vardy, som skal ha en del av æren. I år så har de mistet Harry Maguire til Manchester United, en svært viktig spiller som de foreløpig ikke har erstattet. Vi tror likevel at de skal greie å holde seg på øvre halvdel av tabellen.

7. Chelsea

<b>CHELSEA:</b> David Luiz.
CHELSEA: David Luiz. Foto: Getty

Bronse i Premier League og seier i Europacupen i fjor er jo isolert sett en svært god sesong, men spesielt suksessen i den hjemlige ligaen handlet vel mer om at de andre lagene - Tottenham, Arsenal og Manchester United - var forferdelig dårlige på vårsesongen i fjor enn at de var spesielt gode. Mange fans pustet nok lettet ut da en stadig mer upopulær Maurizio Sarri forlot managerposten til fordel for Juventus, spørsmålet er om populære Frank Lampard har det som skal til for å hente hjem mer sølvtøy. Vi tviler, spesielt etter at Eden Hazard som kjent gikk til Real Madrid før sesongen.

6. Everton

<b>EVERTON:</b> Dominic Calvert-Lewin (h) og Lucas Digne.
EVERTON: Dominic Calvert-Lewin (h) og Lucas Digne. Foto: Getty

Ingen klubber har spilt flere sesonger på øverste nivå enn Everton (116 av 120), og laget har stort sett ligger stabilt mellom omkring 7. til 11. plass i mange år. Har gjort noen spennende kjøp i år, spesielt landslagsspilleren Fabian Delph fra Manchester City. De var fryktelig sterke fra mars og ut forrige sesong, der de slo blant annet Chelsea, Arsenal og Manchester United, og vi tror de er i stand til å utfordre nettopp disse lagene kommende sesong. Vi tipper dem foran Chelsea, og finner de flyten kan de også utfordre de andre to.

5. Arsenal

<b>ARSENAL:</b> Pierre-Emerick Aubameyang (h), Sead Kolasinac og Alex Iwobi (v).
ARSENAL: Pierre-Emerick Aubameyang (h), Sead Kolasinac og Alex Iwobi (v). Foto: Getty

Hadde en ujevn første sesong under Unia Emery i fjor, der de snublet ut av topp fire i løpet av de siste månedene. Har en målgarantist i Pierre-Emericj Aubameyang, og Alexandre Lacazette har også mange mål i seg, men de har det også med å slippe inn mange mål. Slapp inn tre mål eller mer i sju oppgjør i fjor, og skal de komme seg tilbake i topp fire er det først og fremst dette de må unngå. De har gjort noen spennende kjøp, 72 millioner pund for høyrevingen Nicolas Pepe fra Lille er rekord i Arsenal-sammenheng.

4. Manchester United

<b>MANCHESTER UNITED:</b> Antony Martial (foran), Andreas Pereira (v) og Marcus Rashford.
MANCHESTER UNITED: Antony Martial (foran), Andreas Pereira (v) og Marcus Rashford. Foto: Getty

Etter en eventyrlig start på karrieren som United-sjef opplevde Ole Gunnar Solskjær en marerittaktig avslutning på fjorårssesongen. Innkjøpene av Aaron Wan-Bissaka og Harry Maguire skal forhåpentligvis løse noen av de defensive problemene i årets sesong, og med to dager igjen av transfervinduet er det fortsatt håp om at det skal komme noen forsterkninger. Det ser også ut som om Paul Pogba blir i klubben, noe motvillig muligens. Engelske bookmakere tror at Solskjær kan bli første manager til å forlate jobben denne sesongen, for å unngå det trenger han en god start og flyt. Spillerstallen virker veldig sterk, men som vi så i fjor så er det mange spillere med et lavt bunn-nivå når det butter imot.

3. Tottenham

<b>TOTTENHAM:</b> Harry Kane og Lucas Moura (h).
TOTTENHAM: Harry Kane og Lucas Moura (h). Foto: Getty

Snublet som vanlig og som forventet ut av ligaracet i vår etter fem kamper på rad uten seier i februar og mars, og snublet ut av medaljekampen etter tre kamper på rad uten seier på slutten av sesongen. Fjerdeplass i ligaen og andreplass i Champions League er likevel en god sesong for Pochettino sine menn, og de fleste eksperter tror at Tottenham er eneste lag med en seriøs mulighet til å utfordre de to topplagene. Likevel virker avstanden opp fortsatt i lengste laget, men vi tror det holder inn til seriemedalje for Kan, Son, Alli og Eriksen.

2. Manchester City

<b>MANCHESTER CITY:</b> Bernardo Silva (h), Riyad Mahrez og Fernandinho.
MANCHESTER CITY: Bernardo Silva (h), Riyad Mahrez og Fernandinho. Foto: Getty

Det var noe utenomjordisk over Manchester City i vårsesongen av Premier League 2018/19. Bare ett tap i løpet av våren, og hele 14 seiere på rad, var en maktdemonstrasjon vi knapt nok har sett maken til. Ja, med unntak av høstsesongen i 2017/18, når de hadde 18 seiere på rad.

Spiller en fantastisk vakker fotball, og kommer til å gjøre mange motstanderlag svimle også i år. Mistet Vincent Kompany før årets sesong, kanskje den viktigste spilleren i Citys formidable tiår, så blir det spennende å se om det blir merkbart eller ikke. Den mest spennende nysigneringen er utvilsomt Rodri fra Atletico Madrid. Den spanske landslagsspilleren blir spennende å se på Citys midtbane.

1. Liverpool

<b>LIVERPOOL: </b>Virgil van Dijk (h), Jordan Henderson og Georgino Winjaldum.
LIVERPOOL: Virgil van Dijk (h), Jordan Henderson og Georgino Winjaldum. Foto: Getty

Ledet serien med sju poeng ved nyttår, men tapte gullet på en rekke uavgjorte kamper på nyåret. Tapte bare en kamp hele sesongen, mot Manchester City, en kamp der Liverpool hadde en ball inne i målet, men mållinjeteknologien Hawkeye avgjorde at 11 millimeter av ballen var på streken og målet ble ikke tellende. Brutalt sagt kan man si at de 11 millimeterne kan ha gitt City seriegullet.

Det er derfor et revansjesugent mannskap som skal ut på jakt etter Liverpools første seriegull siden 1990. Vi tror at Allison og Van Djiks defensive trygghet, sammen med de offensive kvalitetene til trioen Salah, Mane og Firmino, super-bekkene Robertson og Arnold, og en midtbane med stadig flere spillere som finner formen, har det som skal til for å bringe hjem sølvtøyet til Anfield.

BOOKMAKERNES TABELLTIPS

 1. Manchester City
 2. Liverpool
 3. Tottenham
 4. Chelsea
 5. Manchester United
 6. Arsenal
 7. Everton
 8. Wolverhampton
 9. Leicester
 10. West Ham
 11. Newcastle
 12. Crystal Palace
 13. Watford
 14. Southampton
 15. Aston Villa
 16. Burnley
 17. Brighton
 18. Bournemouth
 19. Sheffield United
 20. Norwich
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her