<b>IMPONERENDE ROLIG:</b> Foran en utbombet bygning i et område fullt av bomber og miner, minimalt med mat og mest sannsynlig en tøff fortid. Likevel var hundene Johnny møtte rett utenfor krigsherjede Mosul svært vennligsinnede.
IMPONERENDE ROLIG: Foran en utbombet bygning i et område fullt av bomber og miner, minimalt med mat og mest sannsynlig en tøff fortid. Likevel var hundene Johnny møtte rett utenfor krigsherjede Mosul svært vennligsinnede.

De eneste vennlige sjelene på krigsskueplassen

Eneste liv i Mosuls ruiner

Hundene har en enestående evne til å styre unna blindgjengere og miner i de forlatte ruinene av Mosul. De få, men vennlige skapningene er glade når de får besøk i det som var Iraks nest største by. Se video fra ruinene her!

Publisert Oppdatert

Med skuddsikker vest og noen soldater fra Peshmerga, den kurdiske hæren, beveger jeg meg gjennom et utbombet og forlatt område i utkanten av Mosul, nord i Irak.

– Ikke rør noe og ikke tråkk utenfor veier og fortau, kommanderer general Nadeem. Årsaken er IED-er – improviserte bomber, lagt igjen av IS.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå