<b>MYSTISKE FORLIS:</b> Farvannet i den ytre delen av Kvåsefjorden på fylkesgrensen mellom Aust- og Vest-Agder er beryktet. Her kan det plutselig slå opp svære bølger – eller vannet kan forsvinne og tørrlegge grunner. Kvåsefjorden, på folkemunne kalt Kvåsen-triangelet, er beryktet – med god grunn.
MYSTISKE FORLIS: Farvannet i den ytre delen av Kvåsefjorden på fylkesgrensen mellom Aust- og Vest-Agder er beryktet. Her kan det plutselig slå opp svære bølger – eller vannet kan forsvinne og tørrlegge grunner. Kvåsefjorden, på folkemunne kalt Kvåsen-triangelet, er beryktet – med god grunn.

Båtfolk forsvinner sporløst i norsk sommerparadis

Det mystiske Sørlandstriangelet

"Kvåsen-triangelet" kalles den norske versjonen av Bermuda-triangelet på folkemunne. I Omådet rundt Kvåsefjorden på Sørlandet har flere småbåter forsvunnet. – Det er som den reneste undersjøiske Saltstraumen der ute, sier fiskere.

Publisert Oppdatert

Selv på stille dager kan vannet plutselig forsvinne og du ser flere meter rett ned på havbunnen – eller det spruter en geysiraktig vannstråle høyt til værs.

De fleste som krysser Kvåsefjorden merker ikke annet enn den spesielle strømmen og de særegne bølgene. På østsiden av Kvåsen begynner Blindleia, mens man vestover kan seile trygt innaskjærs nesten halvveis til Mandal. Men Kvåsefjorden skys som pesten av mange lystbåt­førere som trekker et lettelsens sukk når strekket er passert.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå