<b>CARL-GUSTAV:</b> I mer en 70 år har Carl-Gustav tjent infanterister over hele verden.
CARL-GUSTAV: I mer en 70 år har Carl-Gustav tjent infanterister over hele verden. Foto: Produsent

Carl-Gustav rekylfri kanon

Denne kanonen har reddet mange norske liv

I mer en 70 år har Carl-Gustav tjent infanterister over hele verden.

Publisert Oppdatert

Den bærbare kanonen, Carl-Gustav, har vært i bruk på slagmarker verden over i mer enn 70 år. I Vi Menn denne uken får du bakgrunnen og historien om Carl-Gustav.

Her på Side3 har vi samlet noen videoklipp som kanskje kan vise hvorfor den rekylfrie kanonen har vært et populært våpen i over 70 år. Et våpen som er blitt solgt til over 40 land og som har vært aktiv i minst 11 kriger verden over.

I første video får du se soldater trene med Carl-Gustav under ulike forhold. Det er en lang film, så spol forbi de litt langtekkelige sekvensene.

Carl-Gustav har reddet livet til norske soldater i aktiv tjeneste. I denne videosnutten ser du norske soldater øve seg på Carl-Gustav med pansret ammunisjon.

Også amerikanerne bruker Carl-Gustav. I denne filmen får du se avfyringssekvensen fra flere vinkler, og man får et godt inntrykk av hvorfor man bør holde seg unna bakblåsten. I videoen får du også sett Carl-Gustav i aksjon som antitankvåpen.

Lurer du på om Carl-Gustav faktisk er noe tess som antitankvåpen, kan du kikke litt på denne videoen som viser hvorfor du ikke har lyst å sitte inne i en tank når man blir beskutt med en Carl-Gustav med anti-tank ammunisjon.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.