<b>MARKERER LANDMINER:</b> I grenseområdene mellom Irak og Iran står disse varselskiltene tett i tett. Flere millioner landminer ligger i området etter Irak–Iran krigen på 80-tallet. Audun i bakgrunnen.
MARKERER LANDMINER: I grenseområdene mellom Irak og Iran står disse varselskiltene tett i tett. Flere millioner landminer ligger i området etter Irak–Iran krigen på 80-tallet. Audun i bakgrunnen.

Audun fra Arendal har vært kriminell gjennom store deler av livet

– Bedre å rydde miner fra krigen

Et ekstremt behov for spenning har ført Audun Garthe på en lovløs ferd store deler av livet. I fjor fant han imidlertid en lovlig måte å tilfredsstille eventyrlysten på. Men aldri har han levd farligere; Audun ble minerydder i Irak.

Publisert Oppdatert

Det frodige fjellandskapet på grensen mellom Kurdistan og Iran, er svært innbydende for alle med et snev av naturinteresse. Men Audun Garthe (36) fra Arendal, fraråder meg på det sterkeste å snøre på meg fjellskoene og legge ut på tur.

– Livsfarlig område, påpeker han og knepper igjen visiret på hjelmen. Med tung beskyttelse og full konsentrasjon følger han en oppmerket sti gjennom terrenget. Ved enden legger han seg på alle fire og graver forsiktig i jorda.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå