<b>KØKAOS:</b> Og DER gikk startskuddet. Presis kl. 0700 kunne man finne sin plass i køen foran polet. Og kampen om originalflaska var i gang.
KØKAOS: Og DER gikk startskuddet. Presis kl. 0700 kunne man finne sin plass i køen foran polet. Og kampen om originalflaska var i gang. Foto: Vinmonopolet

Polkø i 2019 blekner helt mot krigsårene

Vill kamp om originalflaska

Bjørn Håvard Larsen holder tradisjonen med å stå i kø på Vinmonopolet i hevd. Han overnatter gladelig en uke utenfor polet for å få tak i de edleste dråpene. Men han slipper å møte politi med hester og køller, Det har ikke alltid vært slik.

Publisert Oppdatert

Bjørn Håvard Larsen fra Trondheim har stått i polkø hvert år siden 2007. Målet er alltid å sikre seg de beste flaskene som Vinmonopolet har å by på – koste hva det koste vil. Og kvalitets-kvoten er aldri stor.

I vinter overnattet han en hel uke foran polutsalget på Aker Brygge. I fjor var han var førstemann i køen for å sikre seg en rødvin av merket Romanée-Conti til nesten 40.000 kroner flasken.

For å lese denne artikkelen må du ha et abonnement på SIDE3+
Klikk her for 30 dager gratis tilgang
Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her

Som abonnent på SIDE3+ får du

  • Premium dybdeartikler og dokumentarer fra Vi Menn, Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske
  • Grundige og unike tester
  • Eksklusive bildereportasjer
  • 20% rabatt* på Fjellsport.no
  • * rabatten gjelder ikke tilbudsprodukter, Norrøna, elektronikk, kart, fiskeutstyr, ernæring, pakkepris, automatisk priset og outlet.
Disse artiklene får du på SIDE3+ akkurat nå