<b>LØVINNEN:</b> Fotografen satt ved vannhullet i timevis før denne løvinnen plutselig dukket opp og kikket rett i kamera, innrammet av en frodig, grønn vegg.
LØVINNEN: Fotografen satt ved vannhullet i timevis før denne løvinnen plutselig dukket opp og kikket rett i kamera, innrammet av en frodig, grønn vegg. Foto: Isak Pretorius

Wildlife Photographer of the Year

Se verdens beste naturfoto

Planlegger du tur til London, må du få med deg disse utstillingene.

Publisert Oppdatert

300 000 nordmenn besøker London hvert år, og siden en del av dere har vært der såpass mange ganger at Big Ben og Madame Tussauds for lengst er et tilbakelagt stadium, drister vi oss til å komme med et tips til neste gang du drar bortover.

<b>MØRKLAGT: </b>Utstillingslokalene er bevisst nokså mørklagt, slik at lyspanelene med de fantastiske naturbildene virkelig kommer til sin rett.
MØRKLAGT: Utstillingslokalene er bevisst nokså mørklagt, slik at lyspanelene med de fantastiske naturbildene virkelig kommer til sin rett. Foto: Per Ivar Johansen

Verdensmesterskapet i naturfotografi

På Natural History Museum i London kan du nemlig hvert år oppleve utstillingen Wildlife Photographer of the Year.

Side3 besøkte nylig dette årlige verdensmesterskapet i naturfotografi, og ble så begeistret at vi følte for å lage denne saken.

100 fabelaktige bilder

Blant over 45 000 innsendte bidrag i 2018 av fotografer fra 95 forskjellige land, sto juryen igjen med 100 fabelaktige bilder basert på originalitet, kreativitet og teknikk.

Disse stilles ut på hvert sitt store lyspanel med en medfølgende tekst som blant annet forklarer hva det er vi ser, hvor og hvordan bildet er tatt, med mer.

Et kinderegg

For å komme deg til Natural History Museum tar du t-banen/«tuben» til South Kensington, og når du først er i området, bør du sette av litt tid til Science Museum og V&A Museum også, som bare ligger ett kamerakast unna.

<b>BYGGER REDE: </b>Disse vepsene ruller små gjørmeballer som de bruker både til å bygge rede og til å legge egg i.
BYGGER REDE: Disse vepsene ruller små gjørmeballer som de bruker både til å bygge rede og til å legge egg i. Foto: Georgina Steytler

Du kan lett bruke en hel dag på dette kinderegget av good shit, men begynn med Wildlife Photographer of the Year.

Utstillingen står til 30. juni i år.

<b>SØRGER:</b> 
Fjellgorillamammaen Kuhirwa nektet å ta inn over seg at babyen dens var død, og fortsatte å kose med den i ukevis.
SØRGER: Fjellgorillamammaen Kuhirwa nektet å ta inn over seg at babyen dens var død, og fortsatte å kose med den i ukevis. Foto: Ricardo Nunez Montero
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her