Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Veien til vaskebrett

Så du vil ha vaskebrett, men får det ikke til?

Publisert

Les i så fall denne saken og sett i gang. Vi lover for øvrig å ta med bare ett skarve tips om hva du kan spise – og det er ikke hva du tror!

1. Ikke tusen, takk!

Du trenger ikke slite deg gjennom tusen sit-ups om dagen. Klarer du det, utfører du dem sannsynligvis feil. Du har for lav intensitet, hvilket fører til at kroppen og magemusklene ikke responderer slik du ønsker. Det kreves for øvrig 200 000 sit-ups for å brenne fem kilo fett. Slå den!

2. Fettet må bort

Sit-ups alene gir ikke vaskebrett dersom du har en badeball til mage. Derfor må du finne deg en fettbrennende treningsmetode, det være seg løping, sykling, roing eller puling. Under spekklaget som sakte, men sikkert forsvinner, dukker vaskebrettet ditt opp.

3. Rolig tempo

Et relativt sakte sit-ups-tempo er bedre enn å hølje gjennom dem, fordi magemusklene trenger å jobbe kontrollert gjennom hele bevegelsen du gjør. Hold fokus på rolige bevegelser. Bruk magemusklene, ikke kast deg fremover ved å hjelpe til med hoftene.

4. Super-crunches

Dersom dere er to som trener sammen; ligg på rygg med beina i 90 graders vinkel, mens treningspartneren sitter på leggene dine. Når du beveger deg opp, la ham prøve å holde deg igjen med et lett trykk på brystet. Når du så beveger deg ned og tilbake, la ham holde deg lett igjen i skuldrene. På denne måten har du konstant motstand begge veier, og optimaliserer bevegelsen.

5. Bruk motstand

Bruk vekter, medisinball, eller kanskje en diger spekeskinke som motstand. Klarer du mer enn 20 sit-ups-repetisjoner, er det nemlig for lett til at du får en optimal effekt.

6. Husk sideflesket

Vi må ikke glemme å trene sidemuskulaturen. I tillegg til «vanlige» sit-ups, bør du derfor alternere med side-sit-ups. Når du er nesten helt oppe på en sit-up, vrir du kroppen 25 grader til venstre. Motsatt vei på neste sit-up.

7. Kjør sit-ups om morgenen

Ta tre serier med 20 reps hver morgen før du går i dusjen, gjerne kombinert med push-ups. Dette fører til at du øker forbrenningen.

8. Spis chili con carne

Vi tuller ikke! Forskere ved UCLA i USA har nemlig kommet frem til at et enzym i brune bønner forhindrer kroppen i å bryte ned karbohydrater, hvilket gjør at kroppen i stedet går over til å brenne fett (altså kvitte seg med den fleskepølsa du har rundt magen). I tillegg regulerer det blodsukkernivået og kan derfor forhindre Diabetes-2. Proteinet i kjøttdeigen øker forbrenningen, kvitter seg med fett, og bygger muskler. I tillegg har et universitet i Taiwan kommet frem til at sterkt krydret mat kan øke forbrenningen din med 25 prosent i tre timer. Men dropp ølen, da.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her