<b>FANTASTISK STRAFFESPARK: </b>Denne straffesparkvarianten er ikke vanlig kost - en backflip samtidig som man limer ballen i krysset.
FANTASTISK STRAFFESPARK: Denne straffesparkvarianten er ikke vanlig kost - en backflip samtidig som man limer ballen i krysset. Foto: Youtube

Fotball

Er dette historiens råeste straffespark?

En mer akrobatisk variant skal du lete lenge etter.

Publisert

Fotballhistorien er full av legendariske straffespark: Antonín Panenkas sylfrekke lobb i straffesparkkonkurransen under europamesterskapet i 1976 mellom Tsjekkiaslovakia og Vest-Tyskland, satte en ny standard for frekke varianter. Få nordmenn vil ei heller klare å glemme Kjetil Rekdals avgjørende straffe for Norge mot Brasil under VM i Frankrike i 1998.

Vi må heller ikke glemme noen av straffebommene som har vært opp igjennom, som Roberto Baggio straffe for Italia i VM-finalen i 1994 eller David Beckhams bom for England mot Portugal i kvartfinalen i EM 2004.

Det å ta straffespark er en kunst, og det krever nerver av stål å påta seg ansvaret som straffeeksekutør - enten det er for bedriftslaget eller Barcelona.

Men hvordan noen klarer å finne nerver til å prøve noe så hasardiøst som Norik Avdalyan nylig gjorde for U21-laget til Rubin Kazan, kan vi ikke svare på. I stedet for å gå for noe sikkert - legge ballen rolig nede i hjørnet eller plasser den høyt, tar Avdalyan en backflip i det han sparker ballen - og limer ballen i krysset til venstre for keeperen.

Keeper og motspillere ser sjokkerte ut over straffesparkmetoden. Vi kan også opplyse om at stillingen var 1-0 til motstanderlaget da Avdalyan trakk denne varianten opp av hatten.

Utrolig nok er ikke dette første gang Avdalyan utfører det spesielle straffesparket. Noe for Messi eller Ronaldo å prøve på i neste kamp?

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.