<b>FANTASTISK STRAFFESPARK: </b>Denne straffesparkvarianten er ikke vanlig kost - en backflip samtidig som man limer ballen i krysset.
FANTASTISK STRAFFESPARK: Denne straffesparkvarianten er ikke vanlig kost - en backflip samtidig som man limer ballen i krysset. Foto: Youtube

Fotball

Er dette historiens råeste straffespark?

En mer akrobatisk variant skal du lete lenge etter.

Publisert

Fotballhistorien er full av legendariske straffespark: Antonín Panenkas sylfrekke lobb i straffesparkkonkurransen under europamesterskapet i 1976 mellom Tsjekkiaslovakia og Vest-Tyskland, satte en ny standard for frekke varianter. Få nordmenn vil ei heller klare å glemme Kjetil Rekdals avgjørende straffe for Norge mot Brasil under VM i Frankrike i 1998.

Vi må heller ikke glemme noen av straffebommene som har vært opp igjennom, som Roberto Baggio straffe for Italia i VM-finalen i 1994 eller David Beckhams bom for England mot Portugal i kvartfinalen i EM 2004.

Det å ta straffespark er en kunst, og det krever nerver av stål å påta seg ansvaret som straffeeksekutør - enten det er for bedriftslaget eller Barcelona.

Men hvordan noen klarer å finne nerver til å prøve noe så hasardiøst som Norik Avdalyan nylig gjorde for U21-laget til Rubin Kazan, kan vi ikke svare på. I stedet for å gå for noe sikkert - legge ballen rolig nede i hjørnet eller plasser den høyt, tar Avdalyan en backflip i det han sparker ballen - og limer ballen i krysset til venstre for keeperen.

Keeper og motspillere ser sjokkerte ut over straffesparkmetoden. Vi kan også opplyse om at stillingen var 1-0 til motstanderlaget da Avdalyan trakk denne varianten opp av hatten.

Utrolig nok er ikke dette første gang Avdalyan utfører det spesielle straffesparket. Noe for Messi eller Ronaldo å prøve på i neste kamp?

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her