<b>GOD SERIE:</b> The Sinner er en av flere gode serier på Netflix. I artikkelen har vi listet 19 gode Netflix-serier.
GOD SERIE: The Sinner er en av flere gode serier på Netflix. I artikkelen har vi listet 19 gode Netflix-serier. Foto: IMDB

19 gode serier på Netflix

Netflix er full av gode serier, selv om det noen ganger kan være en utfordring å finne de beste Netflix-seriene.

Publisert Oppdatert

BESTE SERIER PÅ NETFLIX: Strømmetjenesten Netflix har mange gode serier, men det er ikke alltid de beste seriene dukker opp i de personlige anbefalingene Netflix gir oss. Under har vi forsøkt å samle ti gode serier som er verdt å se. Vi har brukt filmdatabasen IMDB for å se hvor godt hver serie skårer hos seerne.

Sex Education

Otis er en usikker gutt, men kan alt om sex takket være moren, som er sexterapeut. Sex Education har gått sin seiersgang blant de litt yngre Netflix-seerne og er verdt å se – også om du er over din verste pubertale periode. Suksessen med første sesong gjør at det nå er besluttet at det blir en ny sesong med «Sex Education».

Brukerrangering på IMDB: 8,3 av 10

Prison Break

Denne gode TV-serien har alt rukket å bli over ti år gammel, men holder fortsatt høy kvalitet. I serien følger vi Michael Scofield (Wentworth Miller) og den dødsdømte broren Lincoln Burrows (Dominic Purcell) og deres kamp for å frifinne «Linc» fra den urettmessige mordanklagen. Prison Break gikk på tv-kanalen Fox fra 2005 til 2017. Totalt finner du fem sesonger på Netflix. Til tross for alderen er det kun når det kommer til de litt tekniske innretninger som avslører seriens alder.

Brukerrangering på IMDB: 8,3 av 10

Blacklist

<b>BLACKLIST:</b> I Netflix-serien Blacklist bistår den kriminelle Raymond Reddington FBI med å fange andre forbrytere.
BLACKLIST: I Netflix-serien Blacklist bistår den kriminelle Raymond Reddington FBI med å fange andre forbrytere. Foto: IMDB

En serie for deg som liker FBI, krim og action. Hovedpersonen Elizabeth Keen (Megan Boone) blir dratt inn i et plott som i stor grad styres av Raymond «Red» Reddington. Reddington er selv en slags gentlemansforbryter, men har en «svarteliste» over kriminelle selv ikke FBI kjenner til. I bytte mot en slags immunitet, hjelper Reddington FBI med å fange forbryter etter forbryter på Reddingtons svarteliste. En slags hjelp til selvhjelp, siden han samtidig får fjernet mange brysomme konkurrenter. Svært mange av episodene har en slags avslutning, slik at man kan se serien litt stykkevis og delt om man ønsker det.

Brukerrangering på IMDB: 8,0 av 10

Mindhunter

Sesong 1 av Mindhunter tok serieelskere over hele Netflix-verden med storm. Netflix-serien er basert på boka Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit. I serien følger vi Holden Ford (Jonathan Groff) gjennom FBI-akademiet på Quantico og senere hans arbeid med kriminalpsykologi og kriminalprofilering. Nå er sesong 2 klar på Netflix. Gled deg. Dette er virkelige en god Netflix-serie.

Brukerrangering på IMDB: 8,6 av 10

Peaky Blinders

Perfekt serie for deg som digger gangstersjangeren. Handlingen er lagt 100 år tilbake til Birmingham i England. I denne gode TV-serien følger vi en gjeng, ledet av forbryteren Tommy Shelby (Cillian Murphy), som skyr lite i jakten på berømmelse og rikdom.

Brukerrangering på IMDB: 8,8 av 10

Stranger Things

Denne amerikanske grøsser- og science fiction-serien har gått sin seiersgang på Netflix siden 2016. Da en 12 år gammel gutt forsvinner på mystisk vis av dekkes det at byen har en rekke «hemmeligheter» som inkluderer skjulte og overnaturlige krefter, et skjult regjeringsorgan og serien involverer en litt «merkelig» pike. Serien har gått på Netflix siden 2016.

Brukerrangering på IMDB: 8,8 av 10

LES OGSÅ: 18 hete filmer på Netflix

Gypsy

Dette er en amerikansk psykologisk triller som ble laget for Netflix. Psykiateren Jean Holloway (Naomi Watts) infiltrerer livene til pasientene sine. Det utvikler seg til både å bli intimt og farlig.

Brukerrangering på IMDB: 6,9 av 10

Sense8

Denne serien er laget av dem som sto bak The Matrix og Babylon 5. Serien følger åtte mennesker fra hele verden og hvordan de telepatisk opplever hverandres liv. Serien forsøker å inkludere mange tema som, ifølge serieskaperen, ikke har vært behandlet i en science fiction-serie tidligere, som politikk, identitet, sex, kjønn og religion.

Brukerrangering på IMDB: 8,4 av 10

After Life

Her får du «The Office» Ricky Gervais i fri utfoldelse. Han spiller Tony, som etter å ha mistet kona, føler han ikke har noe mer å miste. I serien får du et innblikk i hans triste liv, der han er sedvanlig frekk mot alle og enhver. Men, kanskje er det et håp for Tony likevel?

Brukerrangering på IMDB: 8,4 av 10

Papirhuset

Endelig en serie som ikke har amerikansk opphav. I denne spanske serien, med originaltittelen «La Casa de Papel» tar åtte tyver flere gisler og låser seg inn i Spanias kongelige myntverk, mens et geni manipulerer politiet slik at de «danser etter hans ønsker».

Brukerrangering på IMDB: 8,6 av 10

Tyrant

I denne serien følger vi Barry Al-Fayeed (Adam Rayner) som fra et stille liv i USA blir dratt inn i intrigene til sin far, en diktator i Midtøsten, og hans kamp for å klamre seg til makten.

Brukerrangering på IMDB: 7,8 av 10

When they see us

I denne miniserien på Netflix, som er basert på en sann historie, følger vi fem tenåringer fra Harlem, New York, som blir anklaget for et brutalt angrep i Central Park. Dramatisk historie og en gripende serie.

Brukerrangering på IMDB: 9,0 av 10

Designated Survivor

Liker du serier om presidenter (i USA), makt, intriger, ære og berømmelse, men også om ærlighet og kjærligheten til å tjene folket, så vil du like Designated Survivor. Kiefer Sutherland spiller glimrende rollen som Tom Kirkman, som etter et voldsomt angrep på Kongressen i USA plutselig får befinner seg bak skrivebordet på Det ovale kontor.

Brukerrangering på IMDB: 7,6 av 10

Love

Frimodig serie som tar for seg et forholds opp- og nedturer. Den humoristiske serien er fri for mord og andre grøsserier, men et fast forhold og alt det innebærer er kanskje skremmende nok for noen hver?

Brukerrangering på IMDB: 7,7 av 10

The Americans

<b>SPIONER:</b> I denne Netflix-serien, The Americans, får vi bli med tilbake til Den kalde krigen og spionkrigen mellom USA og Sovjetunionen. 
SPIONER: I denne Netflix-serien, The Americans, får vi bli med tilbake til Den kalde krigen og spionkrigen mellom USA og Sovjetunionen.  Foto: IMDB

Liker du kald krig, spioner, drama, kjærlighet, litt vold og litt action? Ja, da kan du bare fylle opp med popkorn og Cola. The Americans byr på et tilbakeblikk på perioden da «Den kalde krigen» var på det mest intense. Frontene mellom øst og vest – Sovjetunionen og USA – var steile og spionfrykten var høy – og noen ganger helt reell.

Brukerrangering på IMDB: 8,4 av 10

Love, Death & Robots

Dette er animasjon for voksne. Etter at vår jordiske sivilisasjon for lengst har gått under, så drar tre roboter tilbake til en postapokalyptisk by.

Brukerrangering på IMDB: 8,6 av 10

The Crown

En storslagen og påkostet produksjon som følger Storbritannias dronning Elisabeth II fra livet som ung og ugift, til den brå overgangen der hun plutselig er overhodet til det britiske imperiet. Claire Foy er glimrende i rollen som dronning Elisabeth II.

Brukerrangering på IMDB: 8,7 av 10

LES OGSÅ: Kan du disse fem smarte Netflix-triksene?

Black Mirror: Bandersnatch

En psykologisk fortelling med mange avslutninger, ifølge Netflix. Dette er historien om en ung programmerer som i 1984 begynner å lure på hva som er virkelig når han lager et dataspill av en mørk fantasy-roman.

Brukerrangering på IMDB: 7,2 av 10

The Sinner

Hvorfor begår vanlig folk – som deg og meg – forbrytelser? En nervepirrende serie der vi følger en hjemsøkt detektiv som oppdager skumle hemmeligheter mens han etterforsker et mord.

Brukerrangering på IMDB: 8,0 av 10

Tips oss gjerne om nye, gode serier på Netflix og andre strømmetjenester som HBO, Prime og ViaPlay.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her