<b>KNALLGOD FILM:</b> «The Hurt Locker» fra 2008 har vært en av filmperlene vi har løftet frem i lyset. Saken under blir fortløpende oppdatert etter hvert som enkeltfilmer forsvinner ut av Netflix. Tips oss gjerne om nye filmer!
KNALLGOD FILM: «The Hurt Locker» fra 2008 har vært en av filmperlene vi har løftet frem i lyset. Saken under blir fortløpende oppdatert etter hvert som enkeltfilmer forsvinner ut av Netflix. Tips oss gjerne om nye filmer! Foto: Fra filmen

Film

16 perler på Netflix

Usikker på hvilke filmer du burde se på Netflix i helgen? Slapp av, vi hjelper deg.

Publisert Oppdatert

Tiden der du brukte timer og dager i videobutikken før du bestemte deg for kveldens underholdning er borte.

Ved hjelp av noen få tastetrykk kan du velge mellom tusenvis av titler på diverse strømmetjenester. Men med et så ekstremt utvalg, kan man fort kaste bort hele kvelden på å lete etter en godbit enn å se en godbit.

Beste filmer på Netflix

Vi har tatt på oss å lete fram noen virkelig perler du kanskje har gått glipp av på Netflix - noen gamle, noen nye og noen du kanskje aldri har hørt om.

Filmer du kanskje ikke har sett og dokumentarene som rett og slett er så gode at du vil se dem flere ganger.

Les også: 13 perler på HBO Nordic

Public Enemies

Depresjonstiden i USA, de harde 30-årene, var en tid som var preget av økonomisk tilbakegang. De store industribyene slet og bøndene opplevde at prisene på jordbruksvarer falt med opp til 50 prosent. Men, det var en bra tid for de lovløse. I Public Enemies får vi historien om den legendariske og løvløse John Dillinger, spillt av Johnny Depp. Dillinger var en karismatisk bankraner. Hans raske bankran førte han høyt opp på «Most Wanted»-listen til sjefen for «Burau of Investigation», J. Edgar Hoover.

Dillinger var sjarmerende og frekk. Ingen fengsel klarte å holde på ham. Mange amerikanere sympatiserte dessuten med Dillinger, som tross alt rammet bankene som mange mente var skylden for deres egen elendighet.

I filmen følger vi toppagent Melvin Purse, spilt av Christian Bale, og hans jakt på Dillinger, som er Public Enemy nummer 1. En bra film som høstet gode kritikker da den kom i 2009.

Pulp Fiction

En klassiker som kan sees igjen og igjen. Filmen som løftet John Travolta frem i lyset og bort fra filmer med snakkende babyer. Pulp Fiction ble også det store gjennombruddet for regissør og manusforfatter Quentin Tarantino. Handlingen foregår i Los Angeles og flere ulike historier flettes inn i hverandre. Tematikken handler blant annet om stoffmisbruk og svindel i kriminelle miljøer. Pulp Fiction er en kultfilm som man bare må få meg seg – om og om igjen.

Leon (16+)

En fransk kultfilm fra 1994. Leiemorderen Léon blir motvillig vergen til 12 år gamle Mathilda, som er på hevntokt etter at familien hennes ble drept av en korrupt politimann. Mathilda spilles av Natalie Portman, som debuterer i denne filmen.

Das Boot (13+)

Das Boot (Ubåten) er virkelig en klassiker fra 1981. Vi som så den tidlig på 80-tallet (kanskje litt for unge), kan ennå føle den trykkende stemningen og spenningen fra filmens høydepunkter.

I filmen følger vi et tysk ubåtmannskap som patruljerer farlige farvann under andre verdenskrig.

Serien «Das Boot», som du kan se på NRK, bygger videre på filmen «Das Boot», som igjen er basert på bøkene «Das Boot» og oppfølgeren "Die Festung" av Lothar-Günther Bucheim. Både filmen og serien «Das Boot» på NRK anbefales!

Into The Wild

Klassisk og legendarisk film, basert på boken med samme navn, som har blitt en «må se/må lese» for alle friluftsentusiaster og «Monsen-fans». «Into the Wild» handler om en ung mann som gir slipp på sin behagelige tilværelse til fordel for «friheten». Han ender opp i Alaskas villmark, der han møter sine største utfordringer. Men til forskjell fra Monsen, er ikke eventyreren Christopher McCandless like godt forberedt på et liv i villmarka – og han gjør noen valg som skal få fatale konsekvenser.

The Big Short

En film om finanskrisene i 2008 høres kanskje en smule søvnig ut, men i filmen får vi se hvordan en gruppe investorer begynner å vedde imot markedet. I løpet av 2006-2007 gjør de undersøkelser som avdekker hvor råttent finansmarkedet, knyttet til blant annet eiendom, er. Ved å gå mot markedet og «shorte» vedipapirer, så vinner de stort når finanskrisen slår ut i full blomst i 2008.

PS! Å «shorte» vil si å tro på at prisen på et verdipapir, for eksempel en aksje, skal falle. En investor som «shorter» tar en posisjon med dagens kurs, men vedder på kursen skal falle før verdipapirene skal overleveres. Faller kursen, kan investoren tjene svært mye penger. Stiger kursen, taper investoren alt.

1898: Last Men in the Philippines

Det spanske imperiets siste dager vises fram i denne storbudsjettfilmen fra nettopp Spania. Visuelt vakker og en veldig interessant historie. Bokstavelig talt.

Riphagen

Denne krigsfilmen om en nederlandsk quisling er gripende og sterk. Du kommer fort over at den er på nederlandsk. Og ja, det er en sann historie.

Nobody Speak

Pressefriheten i USA er under angrep, og denne dokumentaren ser nærmere på det.

Icarus

Hvor mye bedre i idrett blir du dersom du doper deg? Dette var utgangspunktet for dokumentarfilmskaper og hobby-syklist Bryan Fogel da han startet på filmprosjektet «Icarus». For å hjelpe han i prosjektet, kontaktet han den russiske forskeren og legen Grigory Rodchenkov.

Det samarbeidet skulle ende i avsløringene i en av de største dopingskandalene i idrettshistorien.

The Invisible Guest

Mange nordmenn går glipp av god film fra utlandet fordi språket ikke er engelsk. Om du ser vekk fra språkbarrieren, er det en helt bråte usette perler der ute.

Én av dem er den spanske thrilleren «Contratiempo», engelsk tittel «The invisible guest».

Den suksessrike forretningsmannen Adrian Doria våkner opp på et hotellrom låst fra innsiden. På rommet ligger også Dorias elskerinne, Laura, drept. Doria er nå anklaget for drap. Han ansetter stjerneadvokaten Virginia Goodman i et håp om å finne ut hva som skjedde den skjebnesvangre kvelden. Det er bare timer før rettsaken starter. Vil de rekke å finne ut av sannheten?

Et must for krimelskere!

Ip Man 1 og 2 (og litt 3)

Om du er som undertegnede og er glad i asiatisk kampsportfilm, men har ikke sett noe nevneverdig siden Ong-Bak i 2003, kan vi glede deg med den kinesiske trilogien om kung fu-mesteren Ip Man. Kung fu-mesteren var mannen som lærte opp Bruce Lee selvforsvarskunsten i sin tid. De to første filmene i trilogien holder høyt nivå (der nummer to kanskje er bedre enn nummer én). En rekke friheter er tatt rundt legendens liv, men fantastiske kampsport-scener er mer enn nok til å gjøre dette meget fornøyelig.

PS. Vi får bare beklage den elendige traileren. Filmene er bra. Vi lover.

OldBoy

Etter å ha blitt kidnappet og vært innesperret i 15 år, blir pluselig Oh Dae-Su satt fri uten forklaring. Dae-Su bestemmer seg for å etterforske og finne ut hvem og hvorfor han ble fengslet i så mange år. Det skal nøste opp et hav at mørke hemmeligheter.

PS. «Oldboy» må ikke forveksles med den amerikanske versjonen som også er tilgjengelig på Netflix.

Kraftidioten

Nils Dickman (Stellan Skarsgård) er brøytebilsjåfør og en pliktoppfyllende samfunsborger. Men da hans sønn blir funnet død, aner Nils ugler i mosen. Dessverre er det ingen som tror på den sørgende faren, så Nils tar saken i egne hender.

Hans Petter Moland og Skarsgård fortsatte samarbeidet etter den fantastiske «En ganske snill mann» (2010) med den mørke komedien, «Kraftidioten». Filmen ble kritikerrost over hele verden og er en liten perle. Moland holder for øyeblikket på å spille inn en amerikansk versjon med Liam Neeson i hovedrollen.

Sour Grapes

Om mørke komedier ikke er din kopp med te, hva med et glass med vin? Dokumentarfilmen «Sour Grapes» tar oss inn i en verden med personer med altfor mye penger og dårlig gane handler og omsetter vin for millioner.

Men hvordan går det når en «nobody» kommer inn og lurer folk for millioner på dårlig vin?

Get the gringo

Lettbeint og underholdende action som passer perfekt til lørdagspizzaen. Mel Gibson spiller en amerikansk yrkeskriminell som får et ublidt møte med det mexicanske rettsvesenet da han havner i fengsel sør for den amerikanske grensen.

Her må han lære seg å overleve før han kan koke opp en rømlingsplan.

«Get the Gringo» var filmen som fikk start på Gibsons karriere etter å ha blitt «forvist» fra Hollywood på midten av 2000-tallet.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her