ØLTYVER: En gruppe ukjente gjerningspersoner har stjålet øl og kjøtt til en verdi av mer enn tre millioner kroner i Canada. Nå ber politiet publikum om hjelp for å fange ølhundene.
ØLTYVER: En gruppe ukjente gjerningspersoner har stjålet øl og kjøtt til en verdi av mer enn tre millioner kroner i Canada. Nå ber politiet publikum om hjelp for å fange ølhundene. Foto: (Colourbox/illustrasjonsbilde)

Øltørst

Tyver stjal øl, tørket kjøtt og pepperoni for tre millioner kroner

- Et kjempebrekk, sier politiet.

Publisert

Er det virkelig mulig å stjele øl og tørket kjøtt for tre millioner kroner og komme unna med det? Ja, tydeligvis.

Det høres kanskje for utrolig ut til å være sant, men politiet i Canada ber nå folk om tips for å fakke en håndfull tørste tyver. 12. mars i 2018 brøt en gruppe gjerningspersoner seg inn på et lagerområde i Longueuil utenfor byen Montreal, og stakk av med øl, beef jerky (tørket kjøtt) og pepperonipølse til en verdi av rundt 500.000 kanadiske dollar, over tre millioner norske kroner, skriver avisen National Post.

Mélanie Mercille ved politiet i Longueuil, forteller til National Post at tyvene brøt seg inn på området, lesset rundt 20.000 kasser med øl av det nederlandske merket Golsch og flere hundre kilo med beef jerky og pepperonipølse inn i lastebiler. Tyvene ble filmet av sikkerhetskamera på området og lastebilene ble senere funnet forlatt på forskjellige steder utenfor Montreal. Foruten dette, står politiet uten spor av gjerningspersonene. De ber nå publikum om hjelp for å løse det store pepperoni - og øltyveriet. De har hengt opp plakater av tyvgodset i området rundt åstedet i håp om at lokale bedrifter som blir tilbydd billig øl og kjøtt, vil kontakte politiet.

- Dette er et kjempebrekk, sier Mercille til National Post.

Talskvinnen forteller at de allerede har fått tips av barer og butikker som har fått tilbud om å gjøre et skup på billig øl.

Eieren av lageret og importen av Grolsch til Canada, Michel Doyon, sier til avisen at de har fått plassert en hasteordre til Grolsch i Nederland for å erstatte de stjålne kassene med øl.

ØLTYVER: Dette bildet fra kanadisk politi skal hjelpe bedrifter å identifisere dersom de blir tilbudt å kjøpe tyvgods.
ØLTYVER: Dette bildet fra kanadisk politi skal hjelpe bedrifter å identifisere dersom de blir tilbudt å kjøpe tyvgods.

National Post sier at dette er ikke første gang et større ølbrekk blir utført i Canada. I januar 2016 ble en trailer med rundt 2500 kasser med Coors Light stjålet i provinsen British Colombia. I 2005 ble trailersjåføren Wade Haines dømt for å ha stjålet 50.400 bokser med det kanadiske ølet Moosehead. Den nyheten gikk verden rundt og Haines fikk kallenavnet «Ølbanditten» av mediene. Det spørs om det kallenavnet nå må videreføres.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.