trening og livsstil

Gjorde to livsstilsendringer - gikk ned 60 kg

Sakte, men sikkert førte to livsstilsendringer til at Jessie nådde målene sine.

Publisert Oppdatert

Det finnes nok av inspirasjon i sosiale medier for den som ønsker å leve sunnere og begynne å trene. Men de mange, mange bildene er fort resultatet av et liv få kan eller er villig til å leve - og ikke så sjelden hjulpet av poseringstriks og bilderedigering også.

Instagram-profilen @jessiegfitness er i motsatt ende av skalaen.

Trener tre ganger i uka

Jessie veide over 120 kg da hun bestemte seg for å gjøre endringer i livsstilen. Frityrstekt mat sto øverst på favorittlista. Ellers beveget hun seg så lite som mulig.

- Jeg begynte først med HIIT-trening, og klarte å bli kvitt rundt 30 kg i løpet av ett år og holde meg der. Men så flatet vektnedgangen ut og jeg begynte å bli frustrert, forteller Jessie.

Istedenfor å gi opp tok hun kontakt med en venn som konkurrerte i kroppsbygging. Dagen etter begynte hun med styrketrening.

I dag trener Jessie tre ganger i uka. Én dag til rygg, én dag til ben og én dag til armer og skuldre. Dersom hun føler behov for det, kan hun legge på 20 minutter med kardiotrening etter styrketreningen.

Uprosessert mat med få tilsetningsstoffer

Til sammen har hun gått ned nesten 60 kg, men styrketrening er bare halve historien. Jessie la også om på spisevanene sine, og kuttet langt på vei ut de raske karbohydratene.

- Jeg holder meg stort sett til ernæringsrådene til Charles Poliquin, sier Jessie til nettsiden Popsugar.

Poliquin var en anerkjent trenings- og ernæringsekspert. Særlig anbefalte han et kosthold med fokus på «ren» mat. Det vil si naturlige, uprosesserte matvarer med så lite tilsetningsstoffer som mulig.

- Et typisk måltid består av rundt 100 gram magre proteiner, vanligvis kylling, og 300-500 gram grønnsaker tilberedt med sunt fett, sier Jessie til nettsiden.

Treningseksperten forteller at hun unner seg en burger fra tid til annen også. Smaken for frityrstekt mat har ikke forsvunnet!

- Skriv ned målet ditt

- Det beste rådet jeg kan gi, er å skrive ned målene sine og ting en liker med seg selv i en dagbok. Jeg liker å sette meg nye mål som jeg kan jobbe mot.

Jessie innrømmer at det kan være vanskelig å få tid til alt i en travel hverdag, men at det er en prioritering som må til dersom en ønsker å gjøre noe med livsstilen sin.

Forvandlingen til Jessie var ikke gjort på noen uker eller måneder. Reisen fra 120 kg til 60 kg tok fem år. Her ser du noen flere av bildene som Jessie legger ut på @jessiegfitness:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her