Kat Maisanos forhold til trening og kosthold var lenge som for folk flest, ikke særlig bevisst. Hun hadde ikke et vektproblem. Turer til treningssenteret endte gjerne opp med formålsløs løping på en tredemølle.

Sakte, men sikkert begynte kiloene å legge på seg. Jobben som bartender førte ofte til raske løsning når hun ble sulten. Fritert mat og pommes frittes.

Så fikk hun en sønn, og fritiden ble andre knappere enn tidligere. Før hun visste ordet av det, hadde hun lagt på seg 30 kg.

- Jeg innså at jeg måtte forandre holdningen til trening og mat. Det var vanskelig å innrømme, men jeg trivdes ikke lenger i min egen kropp, forteller Maisano til magasinet Shape.

Det stod imidlertid så som så til med økonomien. Mannen jobbet deltid og barnet krevde sitt. Maisano hadde ikke råd til å tegne abonnement på et treningssenter.

Isteden begynte hun å saumfare Instagram for treningsvideoer og øvelser og tok skjermbilder av treningsprogram på Pinterest. Hun satt av 30-40 minutter hver dag, og fant ut at sirkeltrening var det som fungerte best for henne.

- Det var enkelt, raskt og intenst, sier hun.

Sirkeltrening

Sirkeltrening går ut på å kombinere flere øvelser i en bestemt rekkefølge, med korte pauser, og at du repeterer sekvensen av øvelser flere ganger, skriver Fitnessbloggen.

Fordelene med sirkeltrening er mange:

  1. Det er tidsbesparende på grunn av de korte pausene og det høye tempoet.
  2. Mange opplever det som mer givende enn tradisjonelle kardio-former.
  3. Det kan gi mer muskler, mer styrke og høyere fettforbrenning.
  4. Det kan enkelt implementeres sammen med den øvrige styrketreningen. Enten på egne dager, eksempelvis i helgene eller når du kjenner at den tunge styrketreningen ikke frister den dagen.
  5. Det gir bedre kondisjon fordi du trener med høy puls over en viss tid.

Sakte, men sikkert begynte resultatene å vise seg. Å ta bilder som viste endringene skulle vise seg å være en god motivasjon.

- Jeg kunne se den minste endring i ansiktet, på armene og resten av kroppen. Det fikk meg til å se at «Wow, dette fungerer!».

Resultatene motiverte Kat Maisano til å legge om kostholdet også, og sluttet umiddelbart å spise frittert og ultraprosessert mat.

I løpet av syv måneder hadde hun gått ned 30 kg - uten å ha satt en fot på et treningssenter.

Maisano begynte å dele bilder og erfaringene fra treningen på Instagram, og fikk etter hvert en solid følgerskare på over 60.000 personer.

Det inspirerte henne til å utdanne seg til personlig trener. I dag driver hun sitt eget treningssenter og arrangerer jevnlig boot camps. Hun har et råd til alle som synes de må komme i gang med trening, men føler at tiden ikke strekker til.

- Bare gjør hva du kan, når du kan, og du kommer til å se resultater.

Nysgjerrig på sirkeltrening? Fitnessbloggen har flere forslag til øvelser og kjøreregler for sirkeltrening.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her