VELEGNET TIL DROPPSETT: Isolasjonsøvelser som triceps-nedtrekk er velegnet til droppsett.
VELEGNET TIL DROPPSETT: Isolasjonsøvelser som triceps-nedtrekk er velegnet til droppsett. Foto: Nikolas jkd (iStock Photo)

Styrketrening

Forskning: Droppsett gir større muskler

Hvis alt du ønsker er svulmende overarmer, så er droppsett den beste måten å gjøre det på! Slik bruker du droppsett på treningssenteret.

Publisert

Når du ønsker å få økt muskelvekst, men helst bruke minimalt med tid på det, så kan du med fordel bruke droppsett i styrketreningen.

Det skriver forskerne bak en ny studie, der de har sammenliknet effekten av seks ukers trening med droppsett versus en tradisjonell modell med 3 sett á 12 repetisjoner per øvelse.

Forskernes konklusjon er det allerede mange som har merket på kroppen, for droppsett har i årevis vært en populær metode for å utmatte musklene ekstra mye - og dermed oppnå større muskelvekst.

Den beste biceps-øvelsen du ikke gjør

Slik utfører du droppsett

Droppsett utfører du ved først å kjøre tre-fire helt vanlige sett av en øvelse. Umiddelbart etter det siste vanlige settet, så tar du en litt lettere vekt og løfter videre med en gang. Når du ikke klarer flere repetisjoner, så "dropper" du vekten igjen, og fortsetter helt til muskelen er fullstendig utmattet.

Fordi du bare skal endre vekten med et hviletak, er det opplagt å bruke for eksempel kabelmaskinen eller håndvekter til droppsett, framfor en vektstang der du må rote rundt med skivene.

Unngå feilen: Bytter du øvelser for ofte?

Bruk den som finisher

Isolasjonsøvelser er velegnet til droppsett, mens den utmattende teknikken frarådes til tunge basisøvelser. Du kan for eksempel bruke den til slutt i treningen på de muskelgruppene du vil gi ekstra oppmerksomhet.

I den nye studien gjorde deltakerne triceps-nedtrekk, som er en god øvelse dersom du vil måle krefter med droppsett.

Her ser du video av øvelsen.

Artikkelen er publisert i samarbeid med Aktiv Trening. Les også:

Lykken er å løpe på tom mage

Derfor får du krampe

Slik unngår du kramper når du løper

Derfor forblir baken flat

Unngå feilen: Bytter du øvelser for ofte?

Den beste biceps-øvelsen du ikke gjør

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her