FORANDRING: Den 32 år gamle kinesiske fotografen Ding Guoliang (nummer to til høyre) ville hjelpe faren i bedre form. Det endte i en livsstilsendring for hele familien. De to bildene skal være tatt med seks måneders mellomrom.
FORANDRING: Den 32 år gamle kinesiske fotografen Ding Guoliang (nummer to til høyre) ville hjelpe faren i bedre form. Det endte i en livsstilsendring for hele familien. De to bildene skal være tatt med seks måneders mellomrom. Foto: (Skjermdump Facbook/XYJesse)

Trening

Familie gikk sammen for å gå ned i vekt. Resultatet er utrolig

- Det var viktig at vi kunne støtte hverandre.

Publisert

2018 er godt i gang og for mange betyr et nytt år, et «bedre jeg». Sunnere mat, mindre alkohol og mer trening er vel standardfrasen mange roper ut høyt til seg selv litt sent natt til 1. januar.

Tall fra Virke i 2016 viste at folk trener hele 33 prosent mer i januar enn i de resterende månedene i året. Det er liten grunn til å tro at tallene i 2017 var noe annerledes. Men for dem som tror det er mulig å ta av de ekstra kiloene med maksinnsats kun i januar, burde ta seg en løperunde rundt huset. Noen som har skjønt at nøkkelen til et sunnere livsstil, er en familie i Kina.

Bekymret for farens helse

Den 32 år gamle fotografen Ding «Jesse» Guoliang i den kinesiske byen Xiamen, begynte å bli bekymret over farens helse. I et intervju med nettsiden Insider, forteller Ding hvordan faren hadde lidd en rekke økonomiske tap som hadde gjort han deprimert og økt alkoholinntaket. Dette ønsket Ding å gjøre noe med.

- Min far har alltid vært en stille mann. Da noen finansielle tap gjorde han deprimert, la jeg merke til at helsen hans var på en nedgående kurve, noe som gjorde meg trist, sier 32-åringen.

Fotografen bestemte seg for å ta grep. I håp om å hjelpe og motivere faren, la Ding på seg 10 kilo med vilje. Tanken var at de nå kunne jobbe  sammen mot et felles mål om å komme i bedre form. Ding bestemte seg også for å dokumentere treningen med å ta bilder av de to hver tiende dag. Slik kunne faren se den eventuelle fremgangen.

- Jeg ønsket å hjelpe ham i å bli sunn igjen, så jeg la på meg ti kilo med vilje, slik at vi kunne gjøre denne reisen sammen. Bildene var for å vise han fremgangen vi gjorde, forklarer Ding til Insider.

Bildene delte fotografen på sosiale medier. Etter hvert var som fremgangen begynte å bli merkbar, lot Dings mor seg inspirere og kastet seg med i treningen. Ikke lenge etter var 32-åringens kone også med på «familieprosjektet».

 

«Power walks», jogging og styrketrening

Ding og faren startet med lange turer i rask gange. Etter hvert som formen til faren ble bedre, gikk de over til å jogge. Løpingen kombinerte de med styrketrening. Samtidig fokuserte familien på å ha et sunnere kosthold. Øl, brus, usunn mat og godteri kuttet de ut. I stedet fokuserte de på å spise sunn, hjemmelaget mat - sammen.

- Én ting som var veldig viktig for meg, var å ha måltider sammen som en familie. Hjemmelaget mat, ikke noe hurtigmat. Dette var en viktig faktor (til forandringen), tror jeg, sier Ding til Insider.

Familiens prosjekt skulle egentlig vare i seks måneder, fra mars til september i 2017, men resultatet har gjort at de har valgt å fortsette med den nye livsstilen.

Historien gått verden rundt

Takket være sosiale medier har bildene og historien om familien gått verden rundt. Aviser som Daily Mail og The Sun har omtalt saken. De imponerende resultatene ser også ut til å ha inspirert andre til å kaste seg rundt for å prøve en sunnere livsstil. «Faren ser 20 år yngre ut», «ville bare si at du og din familien er en inspirasjon. Håper jeg kan gjøre det samme» og «fantastisk arbeid. Gratulerer» er noen av kommentarene som har blitt lagt igjen i kommentarfeltet.

Ding håper familiens historie kan hjelpe andre til å ta noen livsstilsgrep. Han sier at nøkkelen til at familien lyktes, var at de hadde hverandre til å lene seg på da motivasjonen var på bunn.

- For det første må du dedikere deg totalt til det hele. Du kan ikke bare si at du vil endre (livsstil), du må mene det. Og så må du gjøre det med kjærlighet, regelmessig trening, kontrollere kostholdet og støtte hverandre, mener Ding.

Til Bored Panda sier fotografen at faren ser ut til å ha fått tilbake selvtilliten etter treningsprosjektet.

blogg.no

Side3 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side3.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.