<b>GODE RÅD:</b> Også Emil Meek og Cornelis Elander var nybegynnere på treningsstudioet en gang. Elander har et råd til deg som vil begynne å trene.
GODE RÅD: Også Emil Meek og Cornelis Elander var nybegynnere på treningsstudioet en gang. Elander har et råd til deg som vil begynne å trene. Foto: Cornelis Elander

Cornelis Elander

- Dette er den største feilen folk gjør når de begynner å trene

Side3s treningsekspert Cornelis Elander er aktuell med TV-programmet «Cornelis trener Norge». Her er noen av hans beste tips.

Publisert Oppdatert

Treningsekspert og personlig trener Cornelis Elander er aktuell med programmet «Cornelis trener Norge» på Dplay. Her lover Elander møter med flere av Norges treningsprofiler samt gode tips og motivasjon for den som ønsker å trene.

- Serien er en kombinasjon av motivasjon, treningstips og møter med noen av Norges største kjendiser og profiler, sier Cornelis Elander til Side3.

- Jeg har vært landet rundt for å treffe folk som på en eller annen måte har utmerket seg, og som jeg mener har mye å vise eller motivere andre nordmenn til å oppnå en litt sunnere, sterkere versjon av seg selv.

- Det skal ikke minst være en serie der seerne blir mye bedre kjent med flere av landets største profiler, og vi kommer virkelig under huden på mange av dem.

Blant profilene finner vi Jan Thomas, Emil Meek og Funkygine. Sistnevnte mener Elander fansen kan glede seg til.

- Vi blir både bedre kjent med henne som profil og får høre mye fra innsiden og hvordan hun selv trener og står på hardt i hverdagen. Jeg tror vi begge lært litt, og dette blir en episode i hvert fall alle hennes fans ikke vil gå glipp av.

Vi har tatt en prat med Cornelis Elander om kosthold og trening for de mange av oss som gjerne vil, men føler at tiden ikke helt strekker til.

- Du har ment og uttalt deg mye om kostholdet til nordmenn. Hva er du mest bekymret for når det gjelder folkehelsa?

- All den usunne, farlige maten. Dette kan i mine øyne bli Norges undergang om vi ikke snart tyr til noen drastiske tiltak ...

- Såpass ... Men hva mener du er viktigst å fokusere på, trening eller kosthold?

- Ja takk, begge deler!

- Skjønner, begge deler er viktig. Hvis det var ett treningsråd du skulle ønske at alle nordmenn fulgte, hva ville det vært?

- Å trene styrke! Alt for mange kaster bort timesvis og lange økter på mye unødvendig kardio. Ikke minst er det mange som regelrett «sulter seg selv» for å gå ned eller stramme opp, mens man altså kunne fått til mer og bedre resultat på en enklere måte ved å trene hard og riktig styrketrening.

- Og dette gjelder like mye for kvinner som for menn!

- Hvis jeg har maks 30 minutter på treningsstudioet, hva burde jeg trene?

- Gå for et effektivt styrkeprogram, med mye fokus på baseøvelser, som trener store deler av kroppen. Om man i tillegg ønsker å stramme opp/gå ned i vekt, kan geriljakardio og Tabata-trening mot slutten være smart.

- Hva mener du er den største feilen folk gjør når de begynner å trene?

- At man går fra 0-100 over natten. Om du ikke har trent noe særlig før, vil du få liten effekt av å gå for den råeste crossfit-timen eller tro du kan løfte alle vektene og gjøre alle øvelsene med en gang.

- Gi det tid, benytt et riktig satt opp treningsprogram for deg og dine mål, og ikke minst gjør det til noe sosialt og moro! Du kan følge verdens beste opplegg, men har du det ikke også litt gøy og du blir motivert til å fortsatte - ja da vil du ikke fortsette med dette over tid.

Første episode av «Cornelis trener Norge» kan du se her.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her