<b>KJEKKAS: </b>Chris Hemsworth på verdenspremieren til «Thor: Ragnarok» i oktober 2017.
KJEKKAS: Chris Hemsworth på verdenspremieren til «Thor: Ragnarok» i oktober 2017. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Scanpix

Chris Hemsworth trening

Chris Hemsworth: - Nå kan jeg trene 20 minutter om dagen

Her er trebarnsfaren Chris Hemsworths (35) beste treningsråd til travle menn.

Publisert

«Thor»-skuespiller Chris Hemsworth er kåret til verdens mest sexy mann og er viden kjent for sin fysikk. Men hvordan får trebarnsfaren tid til å holde kroppen i toppform?

Overfor magasinet Men's Health forteller Chris Hemsworth at treningsrutinene hans har endret seg, fra å fokusere på kroppsbygging til smartere og mer effektiv funksjonell trening.

- I det siste har jeg gjort mye funksjonell trening hjemme med begrenset utstyr. Jeg synes treningsopplegg som Tabata eller HIIT gir mye bedre fremgang og er så enkelt at en får trent, sier Hemsworth.

HIIT står for «High Intensity Interval Training» - intervalltrening med høy intensitet. Det er en ypperlig treningsform for deg som vil brenne av ekstra fett på kroppen så raskt det lar seg gjøre.

HIIT: High Intensity Interval Training

Den amerikanske treningseksperten CJ Koegel har satt sammen et enkelt program på fire øvelser. Hver øvelse skal gjøres fem ganger i 45 sekunder med full intensitet og 30 sekunder i roligere tempo. Ingen pause.

De fire øvelsene er:

  1. Sprint
  2. Sidelengs løping
  3. Linjehopp
  4. Gående utfall

Se videoen over for å se hvordan øvelsene skal gjøres.

Tabata er en variant av HIIT, hvor du skal presse deg så hardt kan i 20 sekunder, og hvile i 10 sekunder.

Én runde regnes som ett sett.

Men's Health anbefaler å kombinere 8 sett med øvelser for en så effektiv trening som mulig. Øvelsene kan inneholde flere kroppsvektsøvelser, som push-ups, press-ups og burpees, eller øvelser med enkle vekter som kettlebell, strikk og hoppetau.

- Nå kan jeg trene 20 minutter om dagen, seks ganger i uken. Det kan jeg gjøre hvor som helst, sier Chris Hemsworth.

20 minutter trening om dagen er imidlertid ikke det eneste skuespilleren gjør for å opprettholde fysikken. Han sverger også til trenddietten «intermittent fasting», eller periodisk fasting på norsk.

I korte trekk går det ut på å holde seg unna mat i 16 timer og så spise hva en vil i de resterende 8 timene i døgnet.

Flere kjendiser - som Hugh Jackman, Benedict Cumberbatch og Terry Crews - følger denne dietten for å holde formen, men norske ernæringseksperter advarer om udokumenterte effekter og omvendt helsegevinst.

- Det kan faktisk være usunt, du kan ende opp med å spise for mye, sier leder Jøran Hjelmesæth ved Senter for sykelig overvekt til NRK.

Når det gjelder trening og kosthold sett opp mot en travel hverdag, har vitenskapen faktisk svar på hva som lønner seg for å holde vekta nede.

- Studier tyder på at når det gjelder vekttap, spiller hva du spiser en mye større rolle enn trening, sier professor i treningsvitenskap ved Universitetet i Texas, Philip Stanforth, til Business Insider.

trening krever mye mer tid enn å ikke spise en pose potetgull, og forbrenner mindre kalorier enn folk tror.

Stanforth forklarer det på denne måten:

En forbrenner omtrent sin egen vekt i kcal per kilometer. En person på 80 kg må dermed gå nesten 4,5 mil for å forbrenne 3500 kcal. Det er mye gåing. Samtidig kan én Snickers-sjokolade inneholde 400 kcal.

- Det kommer til å være mye enklere å kutte ut Snickersen enn å gå fem kilometer, sier professoren.

Les mer om det her.

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her