Personlig trener Sophie Allen (29) forvandlet kroppen i løpet av ett år. I løpet av perioden kuttet hun andelen fett i kroppen fra 21,6 prosent til 13 prosent.

Allen understreker at det ligger mye hard jobbing og et svært bevisst forhold til mat, søvn og stresshåndtering bak.

PT-en trener styrke seks ganger i uka. Hun varierer programmene sine, men for å forbrenne fett mest effektivt sverger hun til treningsmetoden kalt «6-12-25».

6-12-25

«6-12-25»-metoden går ut på gjøre 6 repetisjoner av en øvelse, 12 repetisjoner på neste øvelse og så 25 repetisjoner på en siste øvelse.

De forskjellige øvelsene bør ta for seg samme muskelgruppe, for eksempel 6 repetisjoner knebøy, 12 repetisjoner benpress og 25 repetisjoner knebøy i apparat.

- Det er i bunn og grunn en laktatøkende kjempeøvelse for å frigjøre så mange veksthormoner i kroppen som mulig, skriver Allen på Instagram, hvor treningseksperten dokumenterer fremgangen.

- Dette er min største, fysiske forvandling så langt. Bildene viser en lineær progresjon, men i virkeligheten varierte resultatene mens jeg jobbet med å finne balansen, skriver Allen om bildet over.

Videoen nedenfor viser «6-12-25»-metoden:

Nøye med maten

Å trene hardt er imidlertid ikke nok dersom en ønsker å kutte fettprosenten i kroppen. Samtidig er det viktig å få i seg nok næring når kroppen forbrenner mye energi.

Riktig ernæring er øverst på prioriteringslista, forteller Allen til avisen Daily Mail.

- Ja, selv om jeg er slank og har synlig magemuskler, spiser jeg mye mat, sier hun.

Det handler om å spise riktig type mat, med rikelig av protein og næringsstoffer.

Omtrent slik kan frokost, lunsj og middag se ut for Sophie Allen:

Typiske måltider for Sophie Allen i løpet av en dag

Frokost:

Eggerøre av eggehviter, peanøttsmør, macadamianøtter og kanel.

Lunsj:

Hummus, ris, kylling eller lam og salat.

Middag:

En kombinasjon av grønnsaker, kyllingbryst eller stekt fisk, søtpoteter og ris.

Mellommåltid:

Stekt kyllingkjøttdeig, broccoli, avacado og kokosolje.

Etter trening:

Smoothie med bringebær, rismelk og proteinpulver.

Søvn er viktig

PT-en understreker at det er viktig å få nok søvn, og anbefaler å innarbeide et konsistent søvnmønster hvor en legger seg og står opp til samme tid hver dag.

- Forvandlingen er resultatet av å holde seg konstant til et treningsprogram med progresjon, følge en ernæringsplan med kaloriunderskudd, mye søvn, håndtere stress blant annet gjennom gåturer og å være konsistent, skriver Allen på Instagram.

<b>PERSONLIG TRENER</b> Cornelis Elander mener 6-12-25-metoden er mindre effektiv enn å tilpasse trening og repetisjoner fortløpende.
PERSONLIG TRENER Cornelis Elander mener 6-12-25-metoden er mindre effektiv enn å tilpasse trening og repetisjoner fortløpende.

- Ingen vidunderkur

Cornelis Elander er Side3s treningsekspert. Han kommenterer at treningsmetoden ikke er direkte ny, selv om den kommer med et "fancy" navn.

- I korte trekk går det altså ut på å kjøre sett med 6 repetisjoner av en øvelse, 12 på neste, og så 25 repetisjoner på en siste øvelse - alle øvelser som tar på én og samme muskelgruppe.

- Dette kan være effektivt og motiverende for noen, men at det er noen "vidunderkur" og eventuelt så veldig nytt, stemmer ikke, sier Elander til Side3.

Han mener også at det er mindre effektivt å låse treningen til et gitt antall repetisjoner, og at det vil være mer effektivt å tilpasse programmet til progresjonen din fortløpende.

Sophie Allen legger ut både treningsprogram og viser hvordan øvelsene skal gjøres på Instagram. Her er noen eksempler:

Flere saker:

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her