<b>BATTERIFRI:</b> Ørepluggene RHA MA650i trenger ikke å lades. I tillegg er de små og lette, noe som er en fordel for alle som liker å reise lett.
BATTERIFRI: Ørepluggene RHA MA650i trenger ikke å lades. I tillegg er de små og lette, noe som er en fordel for alle som liker å reise lett. Foto: RHA

Test: RHA MA650i

Ørepluggene for deg som hater å lade

Enkle og gode øreplugger for deg som er lei av dingser som går tom for strøm.

Publisert

Vi lever i en trådløs tid. Det er derfor nesten litt uvant å teste et sett øreplugger med ledning. I noen uker har vi brukt ørepluggene MA650i fra den britiske produsenten RHA. Dette er øreplugger som sitter i øret og har ledning med Lightning-plugg. Det betyr at dette hodesettet kun kan brukes mot Apple-enheter med Lightning-inngang, som iPhone og iPad.

To store fordeler

Slik vi ser det har denne typen øreplugger to store fordeler: De tar liten plass, og du må aldri lade dem. Det er en perfekt kombinasjon for alle oss som liker å reise lett – enten det er den daglige jobbreisen eller lengre ferieturer.

LES OGSÅ: Kan du disse "hemmelige" Snapchat-triksene?

Den største ulempen med øreplugger som benytter seg av Lightning-pluggen er at man ikke kan lade mobilen samtidig som man lytter til musikk. Løsningen på det kan være å bruke en trådløs lader eller skaffe seg en adapter som lar deg lytte og lade samtidig. Et slikt adapter koster fra 200 til 400 kroner.

Solid byggekvalitet

Ørepluggene på MA650i er laget i aluminium og fremstår som svært solide. Deler av ledningen er trukket i et stofflig materiale, mens ledningen er i gummi fra der ledningen splitter seg og opp til ørepluggene.

Stoffet hindrer kanskje noe «floking», men MA650i er ikke immun mot problemet med at alle slike øreplugger har en tendens til å ende opp i en eneste stor gordisk knute.

Spiller bra

Lyden til MA650i er god. Du vil aldri få like god lyd som med et par heldekkende hodetelefoner, men vi synes MA650i klarer seg veldig bra. Lydbildet fremstår som balansert og godt. Siden denne typen øreplugger nesten alltid vil være litt svake på de dype tonene, oppleves lydbildet også som noe lettere.

LES OGSÅ: Dette hodesettet imponerer når det kommer til mobilsamtaler

Skal vi pirke på noe, synes vi svakheten ligger i det midtre registeret. Her kunne vi tenkt oss litt mer kraft og tydelighet. Hovedkonklusjonen er likevel at MA650i spiller bra.

Totalt følger det med åtte ulike øreputer, slik at her bør de fleste finne noe som gjør at ørepluggene sitter godt i øret.

Prisen på RHA MA650i er på overkommelige 650 kroner. Dette hodesettet finnes også i en versjon for Android og i en trådløs versjon med batteri.

BRA LYD: Ørepluggene RHA MA650i er lite og lett, og du slipper å lade siden ørepluggene henter strøm via Lightning-kontakten på telefonen.
BRA LYD: Ørepluggene RHA MA650i er lite og lett, og du slipper å lade siden ørepluggene henter strøm via Lightning-kontakten på telefonen. Foto: RHA

FAKTA: RHA MA650i - øreplugger med Lightning

Tilkobling: Lightning (Apple)
Frekvensområde: 16-20.000 Hz
Impedans: 16 ohm
Sensitivitet: 100 dB
Vekt: 17 gram
Øreplugger: Åtte par med øreplugger
Annet: Liten oppbevaringspose følger med

VÅR VURDERING

PLUSS: God lyd, lav vekt, slipper batterier

MINUS: Kan ikke lade og lytte samtidig

KARAKTER: 5 |

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her