<b>SMART HODESETT: </b> Jabra Elite 85h imponerer på svært mange områder, men det er spesielt på ett område vi virkelig ble imponert.
SMART HODESETT: Jabra Elite 85h imponerer på svært mange områder, men det er spesielt på ett område vi virkelig ble imponert. Foto: Produsent

Test: Jabra Elite 85h

Dette hodesettet gjør mye bra, men én ting imponerer oss spesielt mye

Jabra Elite 85h er et utrolig bra hodesett med aktiv støydemping og flust av smarte funksjoner.

Publisert Oppdatert

Bose var i mange år enerådende når det kom til å lage hodesett med aktiv støydemping. Det var liksom ingen over og ingen ved siden. De fleste lå milevis under.

<b>JABRA ELITE 85H:</b> Nå kan Sony og Bose passe seg, for Jabra har laget et hodesett som kan konkurrere på svært mange områder.
JABRA ELITE 85H: Nå kan Sony og Bose passe seg, for Jabra har laget et hodesett som kan konkurrere på svært mange områder. Foto: Produsent

For noen år siden kom Sony med et hodesett (MDR-1000X), som absolutt kunne konkurrere med Bose. Siden den gang har Sony og andre kommet på banen med mange gode produkter.

LES OGSÅ: Test av DAB-radio med Spotify Connect og Bluetooth

Aktiv støydemping

Jabra er foreløpig den siste «spilleren» ut i markedet for hodetelefoner med aktiv støydemping. Jabra er et merke mange trolig forbinder med hodesett og handsfriløsninger for kontorbruk.

De senere årene har Jabra kastet seg inn i forbrukermarkedet, og nå gjør de et helhjertet forsøk på å lage et hodesett med aktiv støydemping som skal konkurrere med både toppmodellene fra Bose og Sony; Bose Quietcomfort 35 og Sony WH-1000XM3.

God komfort

Det som imponerer oss, er at de faktisk er utrolig nær med å vippe både Bose og Sony ned fra «støydemingstronen». Jabra Elite 85h er nemlig utrolig bra på flere områder. Design og byggekvalitet kan absolutt måles seg med konkurrentene.

Bruken av «stoff» på øreklokkene og hodebøylen bidrar til et mykt og eksklusivt preg. Øreputene er myke og behagelige, men komforten til både Bose og Sony er nok fortsatt et lite hakk over.

Jabra Elite 85h sitter litt fastere på ørene, noe som er bra når man beveger seg, men man blir litt mer svett på ørene når man bruker dem over lengre tid.

Enkelte kan nok oppleve Jabra Elite 85h som litt for harde.

LES OGSÅ: Test av "rimelig" toppmobil - OnePlus 7 Pro

Støydemping i toppklassen

Lydmessig synes vi Jabra Elite 85h spiller veldig bra. Vi har ikke fått gjort en direkte sammenligning med toppmodellene til Bose og Sony på lyd, men vi sitter igjen med et svært solid inntrykk av det Jabra leverer med Elite 85h. Lydmessig har de nok likevel litt å gå på. Vi synes for eksempel at lydbildet til Denon AH-CG30 lå et lite hakk over Jabra Elite 85h.

<b>FARGER:</b> Jabra Elite 85h finnes i flere farger.
FARGER: Jabra Elite 85h finnes i flere farger.

På ett område ligger Jabra et lite stykke bak. Det er når det kommer til den aktive støydempingen.

Her fikk vi kun sammenlignet mot den noe tilårskomne MDR-1000X fra Sony, som faktisk ennå demper noe bedre mot ytre støy enn det vi opplever med Jabra Elite 85h. I tillegg har vi brukt splitter nye Denon AH-GC30 (krever abonnement) som en referanse.

Med tanke på at Sony har lansert to modeller etter 1000X, så er vår konklusjon at Jabra har mer å hente når det kommer til aktiv støydemping.

LES OGSÅ: Denne aktivitetsklokken skal du ikke kjøpe

Brukervennlig med smarte funksjoner

På det tekniske syns vi likevel at Jabra gjør veldig mye bra. Oppsett og tilkobling mot mobilen er forbilledlig. Måten den håndterer pause og av/på når vi tar av og på hodesettet er også veldig bra. Brukervennligheten er også god.

Alt av knapper er diskret, men logisk plassert. Batterilevetiden er på imponerende 36 timer. Vi må også ta med at hodesettet skal tåle en liten regnbyge, noe vi har nok av her til lands.

Egen app

Appen Jabra Sound+ byr også på noen innstillingsmuligheter. Her kan du også bestemme om du vil bruke funksjonen «Smartsound». Den analyserer omgivelsene og forsøker å tilpasse støydempingen deretter.

LES OGSÅ: Ørepluggene som har batteri nok til fire marathon

<b>ETUI:</b> Med på kjøpet får du et praktisk reise-/oppbevaringsetui.
ETUI: Med på kjøpet får du et praktisk reise-/oppbevaringsetui. Foto: Hallvard Lunde

Vi testet ulike lydscenarioer på et høyttaleranlegg og byttet mellom typiske lyder fra innsiden av et fly, innsiden av et tog og støy fra offentlige områder. Her bytter Jabra Elite 85h automatisk mellom ulike støydempingsscenarioer, men noen ganger tok det litt tid før «Smartsound» endret fra en innstilling til en annen.

Det mest irriterende med løsningen, er at «Smartsound»-stemmer forteller deg hver gang den endrer denne innstillingen. Det er mer plagsomt enn nyttig.

Vi skulle gjerne også sett at vi kunne satt noen «globale» innstillinger for noen av funksjonene, som i appen er koblet individuelt til de ulike «Smartsound»-profilene.

LES OGSÅ: Slik virker politiets elektrosjokkvåpen; Taser

Svært god samtalelyd

Hodesettet er også utstyrt med hele åtte mikrofoner, som til sammen både sikrer bra støydemping og gode mobilsamtaler. Faktisk er Elite 85h et av de bedre hodesettene vi har brukt til mobilsamtaler. Det er kanskje akkurat her Jabra Elite 85h imponerer oss mest.

SPESIFIKASJONER: Jabra Elite 85h

Type: Støykansellerende over øret Høyttalerelement: 40 mm
Bluetooth: Ja, 5.0
Rekkevidde: Opp til 30 meter
Antall enheter tilkoblet: 8
Stemmeassistenter: Ja, Alexa, Siri eller Google Assistant
Rekkevidde: 10 meter
Batterilevetid: 36 timer
Annet: Tåler regn, app

Pris: 2.990 kroner

Ofte er det litt ekkelt å snakke i mobilen når man bruker heldekkende over-øret-hodesett, blant annet fordi man ikke hører sin egen stemme. Dette løser Elite 85h elegant ved å «åpne» øreklokkene og slippe inn lyd.

Det gjør at det føles veldig naturlig å snakke i mobilen med Elite 85h. I appen kan du også justere hvor godt du vil høre din egen stemme.

Prisen er heller ikke avskrekkende med 2.990 kroner. Er du på jakt etter et fleksibelt og praktisk hodesett med støydemping, der design, brukervennlighet, lang batterilevetid og god lyd teller mer enn om du får den aller beste støydempingen, så er Jabra Elite 85h et godt kjøp.

Vår vurdering

PLUSS: Brukervennlig, design, byggekvalitet, lyd/samtalekvalitet

MINUS: Litt mer å gå på med støydemping mot de aller beste

Karakter: 6 av 6 |

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her