HUAWEI MEDIAPAD M5: Huaweis nye nettbrett er både billig og bra. Rosinen i pølsa er nettbrettet kan kjøres i «skrivebordsmodus» som gjør at du kan bruke nettbrettet som en PC med ekstern mus og tastatur.
HUAWEI MEDIAPAD M5: Huaweis nye nettbrett er både billig og bra. Rosinen i pølsa er nettbrettet kan kjøres i «skrivebordsmodus» som gjør at du kan bruke nettbrettet som en PC med ekstern mus og tastatur. Foto: Halvard Lunde (Egmont Publishing)

Huawei MediaPad M5

TEST: Huawei MediaPad M5

Huaweis nye nettbrett, MediaPad M5, er et supert produkt, men du bør være bevist på hvorfor du kjøper denne og ikke en iPad.

Publisert

Selv ihuga Apple-hatere har innsett at Apples iPad-er har blitt «standarden» i nettbrettmarkedet. Sammen med dalende nettbrett-salg, har dette gjort sitt til at det går lang tid mellom hver gang det kommer et Android-basert nettbrett det er verdt å kikke nærmere på.

PC-modus

Med MediaPad M5 har Huawei gjort et grundig forsøk på å lansere et reelt alternativ til Apples iPad.

Her får du en god 10,8 tommers skjerm, fire høyttalere som fungerer godt til film og musikk.

Og kanskje den ene funksjonen som gjør at du bør vurdere MediaPad M5 fremfor iPad:

Du får et «skrivebordsmodus» som gjør at du kan bruke nettbrettet som en PC med ekstern mus og tastatur.

Skrivebordsmoduset ligner litt på Windows, men krever at appene du ønsker å bruke faktisk støtter denne funksjonen.

Skrivebordsmoduset har heller ingen egen app-butikk, så her må man ut av skrivebordsmodus og laste ned apper via Google Play i «nettbrettmodus» og så gå tilbake til skrivebordsmodus for å se om kanskje appen du har lastet ned fungerer.

For eksempel fungerer Word for Android kun i nettbrettmodus og ikke i skrivebordsmodus. Når det er sagt følger WPS-office med nettbrettet og denne «Office-pakken» fungerer i skrivebordsmoduset.

SOLID BYGGEKVALITET: MediaPad M5 er solid laget og designet er enkelt, men elegant. Kantene på skjermen er avrundet og glir perfekt over i bakdekselet av aluminium. Konstruksjonen står på ingen måte tilbake for det vi ser på Apples iPad-er.
SOLID BYGGEKVALITET: MediaPad M5 er solid laget og designet er enkelt, men elegant. Kantene på skjermen er avrundet og glir perfekt over i bakdekselet av aluminium. Konstruksjonen står på ingen måte tilbake for det vi ser på Apples iPad-er. Foto: Halvard Lunde (Egmont Publishing)

Kraftig nok?

MediaPad M5 gjør det helt ok i våre ytelsestester. Den yter omtrent som fjorårets toppmobiler, noe som er bra.

Vi kunne likevel tenkt oss at Huawei hadde brukt en nyere prosessor, for eksempel samme prosessor som på toppmobilen Huawei P20 Pro – inkludert mer hurtigminne. Ikke så mye på grunn av ytelsen i dag, men mer fordi et nettbrett har lang levetid – og da burde ytelsen vært helt i toppklasse ved lansering.

Batterilevetiden målte vi til 12 timer og 54 minutter, noe som er godkjent.

Skjermen er god og leverer bra resultater på våre testfilmer og bilder.

De fire høyttalerne sørger for at man kan få gode film- og videoopplevelser uten bruk av hodetelefoner.

STOR SKJERM: Med Huawei MediaPad M5 får du en god 10,8 tommers skjerm. Det er litt større skjerm enn minste iPad Pro som har en 10,5 tommers skjerm.
STOR SKJERM: Med Huawei MediaPad M5 får du en god 10,8 tommers skjerm. Det er litt større skjerm enn minste iPad Pro som har en 10,5 tommers skjerm. Foto: Halvard Lunde (Egmont Publishing)

Brukervennlig

MediaPad M5 har nyeste versjon Android og en funksjon som integrert fingeravtrykksleser bidrar til god brukervennlighet. Nettbrettet støtter Huaweis egen M-Pen, men det er ekstrautstyr på MediaPad M5 og koster 400 kroner.

Huawei har også overført en del smarte funksjoner vi kjenner fra selskapet mobiltelefoner, som nettbrettbehandling (optimalisering), temavelger og filhåndtering for å nevne noen.

Konklusjon

Når noen spør oss hvilket nettbrett de skal kjøpe, svarer vi stort sett: Kjøp en iPad. Det er et trygt og sikkert valg. Levetiden på Apples nettbrett er god og man får god ytelse. Appene på iOS er også ofte litt mer finpolert enn tilsvarende app for Android.

Skal man kjøpe noe annet enn en iPad, bør det derfor være et bevist valg. Vi kan tenke oss flere grunner til at man bør velge Huawei MediaPad M5.

 1. Man har et anstrengt forhold til Apple og ønsker ikke å eie produkter fra Apple.
 2. Du har alt ett eller flere produkter fra Huawei og ønsker å fortsette å benytte Huaweis økosystem, som skytjenester med mer.
 3. Du trenger en enhet som kan ta et eksternt minnekort.
 4. Du er ekstremt prissensitiv og ønsker å betale minst mulig for nettbrettet ditt.
 5. Du trenger et Android-nettbrett fordi det gir deg noe iPad ikke gjør – som for eksempel skrivebordsmoduset til MediaPad M5.

Uansett grunn, vil du ha noe annet enn Apple så har du ikke så mange valg. Hos Samsung heter alternativet Tab S3, som er dyrere og eldre enn MediaPad M5.

Det samme kan sies om Lenovo Tab 4. Sony har ikke lansert noe på lang tid. Microsoft har fått gode kritikker for Surface, men det er også en kostbar affære.

Alternativene er altså ikke så mange – og det gjør i praksis MediaPad M5 til et naturlig valg om det er et Android-nettbrett du er på jakt etter.

PLUSS: Design, ytelse, støtte for pen.

MINUS: Pen er ekstrautstyr.

TERNINGKAST: 5

Spesifikasjoner: Huawei MediaPad M5

 • OS: Android 8
 • Skjerm: 2560 x 1600 piksler, 208 dpi
 • Prosessor: Kirin 960 Chipset, Octa Core
 • Minne: 4 GB
 • Lagringsplass: 64 GB
 • Minnekort: Ja
 • 4G: Ja
 • Kamera: 13 MP, f/2.2
 • Frontkamera: 8 MP
 • Batteri: 7500 mAh
 • Størrelse: 258,7 x 171,8 x 7,3 mm
 • Vekt: 498 gram
 • Laveste nettpris: 4995 kroner (4495 kr uten 4G)
Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her