<b>SMARTSKJERM:</b> Google Nest Hub er en smarthøyttaler med skjerm. 
SMARTSKJERM: Google Nest Hub er en smarthøyttaler med skjerm.  Foto: Google

Google Nest Hub

Denne vil du like å ha på kjøkkenet, på soverommet, i stua og, ja ... overalt, i grunnen.

Google Nest Hub er litt leketøy, men kan også bli et svært nyttig verktøy.

Publisert Oppdatert

Google Nest Hub er et fascinerende produkt, som gir et lite frempek til hva vi kan forvente oss av smarte produkter. Hub-en er for så vidt ikke så smart selv. Den blir bare akkurat så smart som du velger å gjøre den.

Må smartifiseres

Du kan velge å bruke den som en litt avansert digital fotoramme, eller du kan koble «hele verden» til Google-navet, og du vil kunne kontrollere alt fra lys til å se hvem som ringer på din smarte dørklokke.

LES OGSÅ: Ikke gjør disse mobiltabbene i sommer

Listen over hva du kan koble til, er lang. Vi koblet til Nest (kamera og røykvarslere), Philips Hue (smarte lyspærer) og Smartthings (Samsungs hub for smarte hjem). Da kunne vi be Google Nest Hub om å skru av lyset i gangen eller å få se bilder fra Nest-kameraet ute.

Det siste fungerte greit helt til vi byttet til Norsk språk. Da nektet Google Nest Hub å vise bilder fra våre Nest-kamera. Dette er en feil vi ser flere andre brukere har kommentert på Facebook.

<b>KOMPAKT:</b> Google Nest Hub har en skjerm på syv tommer. En fin størrelse til bruk for eksempel på nattbordet.
KOMPAKT: Google Nest Hub har en skjerm på syv tommer. En fin størrelse til bruk for eksempel på nattbordet. Foto: Google

Som en liten iPad

Designet på Google Nest Hub er ganske pent. Det ser på mange måter ut som en iPad mini plassert på et lite stativ, som tidsriktig er trukket med stoff.

Skjermen er berøringsfølsom, men det er ikke ofte man trenger å ta på skjermen. Innstillinger gjøres via appen Google Home på telefonen, og ellers er det meningen at du skal snakke med Google Nest Hub.

På fremsiden av den syv tommer store skjermen, sitter det to mikrofoner. Disse aktiveres med kommandoene «Ok Google» eller «Hei Google».

<b>NYGAMMEL:</b> Google Nest Hub er samme høyttaler som Google lanserte som Google Home Hub.
NYGAMMEL: Google Nest Hub er samme høyttaler som Google lanserte som Google Home Hub. Foto: Google

Begynn i det små

Du må ikke ha flust av «smarte» produkter for å ha glede av denne hub-en. Du kan begynne i det små og bruke den som en assistent på kjøkkenet, der du kan få lest opp nyheter eller se film av hvordan du lager omelett, du kan starte og stoppe musikk, sette på alarmer og mye mer. Men; det er når du kobler til smarte enheter, at man først ser nytten av en slik stemmestyrt enhet.

LES OGSÅ: Slik blir nye Apple Carplay

<b>MUTE: </b>Knappen på baksiden muter mikrofonen, slik at den ikke kan lytte etter "Hei Google" eller "Ok Google".
MUTE: Knappen på baksiden muter mikrofonen, slik at den ikke kan lytte etter "Hei Google" eller "Ok Google". Foto: Google

Knotete app

Skal vi kritisere noe, må det være brukergrensesnittet til Google Home-appen, der innstillinger og oppsett av Google Nest Hub gjøres. Grensesnittet er enkelt, men kan nok oppleves som relativt uoversiktlig og ikke alltid like logisk.

Stemmestyringen fungerer ofte bra, men tar også ofte feil. Den foreslår «gnag» og «gnukk» når vi ber om at lyset i gangen skal slås av, og den svarer noen ganger at den gjør ting – uten at noe skjer.

Vi ser også at flere kommenterer at Googles norske digitale assistent er mye mindre smart en den engelskspråklige assistenten.

Nyttig

Etter å ha brukt Google Nest Hub i noen uker, så er det lett å bli vant til denne typen produkter. Den forstår ting som vekk meg klokken 0600 i morgen og skru av skjermen. Noen ganger opplever vi at den digitale assistenten bare lytter uten å gjøre eller si noe, slik at vi må gjenta en kommando to ganger.

Lyden til Google Nest Hub er heller ikke den beste, men den duger som en enkel "kjøkkenradio" og som radio på nattbordet noen minutter før du står opp.

I sum synes vi at smartskjermer har noe for seg. Det er enkelt å be Google Nest Hub om å spille P1, vise meg siste nyheter (viser videosammendrag fra ulike kilder) og den fungerer som en digital fotoramme når den ikke brukes til noe annet.

Google Nest Hub har gjort oss mer overbevist om to ting: Stemmestyring har en lys fremtid, og personvern er noe vi ikke bør ta for gitt.

VÅR VURDERING

PLUSS: Design, stemmestyringen fungerer stort sett bra, ok pris, bra med tilkoblingsmuligheter (smarte produkter), støtter "casting"

MINUS: Stemmestyringen har mye mer å gå på, lyd

FAKTA: Google Nest Hub

Google Nest Hub Digital assistent: Google Assistant
Skjerm: 7 tommer
Oppløsning: 1280 x 800 punkter
Bluetooth: Ja, 5.0
Mikrofoner: 2 stk.
WiFi: Ja
Størrelse: 178,5 x 118 x 67,3 mm
Annet: Krever appen Google Home på mobil (Android og iOS)

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her