<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>MOTE:</b></strong></span> Friske og nye farger og en litt lavere pris, skal friste nye kunder til Fitbit Versa Lite. Vi anbefaler at du heller velger fullversjonen Fitbit Versa og ikke den nye Lite-utgaven.
MOTE: Friske og nye farger og en litt lavere pris, skal friste nye kunder til Fitbit Versa Lite. Vi anbefaler at du heller velger fullversjonen Fitbit Versa og ikke den nye Lite-utgaven. Foto: Fitbit

Test: Fitbit Versa Lite

Super aktivitetsklokke,
men ikke kjøp den!

Liker du aktivitetsklokken Fitbit Versa Lite, bør du velge en annen modell. Nemlig "storesøster" Fitbit Versa.

Publisert Oppdatert

Fitbit Versa Lite er på alle måter et flott produkt. Designet er lekkert, og klokken er til forveksling lik en Apple Watch.

Versa Lite er brukervennlig, den har en stor og god skjerm, og den har mange av funksjonene du forventer av en god aktivitetsklokke, men...

For det er et stort «men» med Fitbit Versa Lite. Det finnes nemlig en «storesøster» som heter Fitbit Versa.

Færre funksjoner

På Lite-modellen, som vi har testet her, har Fitbit fjernet flere funksjoner som finnes på Versa-modellen.

For eksempel logger ikke klokken antall etasjer (høydemeter), den logger ikke svømming (lengder), du kan heller ikke lagre og spille av musikkfiler, og Lite-modellen har heller ikke trådløs betaling (Fitbit Pay).

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>STILIG:</b></strong> </span>Versa-modellene til Fitbit ligner en smule på en viss smartklokke med eplelogo.
STILIG: Versa-modellene til Fitbit ligner en smule på en viss smartklokke med eplelogo. Foto: Fitbit
<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>TILBEHØR:</b></strong> </span>I kjent Fitbit-stil kan du velge ulike typer tilbehør, som nye remmer.
TILBEHØR: I kjent Fitbit-stil kan du velge ulike typer tilbehør, som nye remmer. Foto: Fitbit

Lite å spare

Ved å velge bort disse funksjonene, sparer du, på papiret, 400 kroner. I virkeligheten er prisforskjellen så liten som 150 kroner. Det er derfor ingen fornuftige årsaker til hvorfor du bør velge Lite-modellen fremfor «fullversjonen» Fitbit Versa.

En ufornuftig årsak kan være at du liker fargene som bare finnes på Versa Lite.

LES OGSÅ: Test av Fitbit Inspire HR - Vi digger enkelheten til dette aktivitetsarmbåndet

Fungerer bra

Som aktivitetsklokke fungerer Fitbit Versa Lite like bra som Versa-modellen, men vi synes telling av antall etasjer burde vært inkludert på Lite-modellen som et minimum. Er du på jakt etter en aktivitetsklokke til svømming, bør du uansett velge noe annet enn Fitbit Versa Lite.

<b><SPAN CLASS=BOLD><STRONG>FARGERIKT:</b></strong></span> Med farger, lavpris og et stilig design, frir Fitbit til et yngre publikum med Fitbit Versa Lite.
FARGERIKT: Med farger, lavpris og et stilig design, frir Fitbit til et yngre publikum med Fitbit Versa Lite. Foto: Fitbit

Søvnlogg

Versa Lite er relativt stabil og nøyaktig når det kommer til pulsmålinger. Den er vanntett, slik at den tåler bruk i all slags vær – og den kan bli med i bassenget eller dusjen. I tillegg logger den automatisk hvor lenge og godt du sover, og den har funksjonen for «kvinnehelse», som kan logge menstruasjonssyklusen og inkludere den som en del av datagrunnlaget.

LES OGSÅ: Test av Huawei Watch GT - Smartklokke med imponerende batterilevetid

En unødvendig modell

Fitbit Versa Lite fremstår som en litt unødvendig modell for oss. Selv om Fitbit tydeligvis ønsker å tilby en modell med en litt lavere pris, blir prisforskjellen til «fullversjonen» for liten. Selv om Versa Lite er et ok produkt, så blir det en lunken 4-er fra oss.

Spander heller på deg noen hundrelapper ekstra og velg «fullversjonen» Versa.

SPESIFIKASJONER: Fitbit Versa Lite

Skritteller: Ja
Automatisk søvnmåling: Ja
Pulsmåler: Ja, 24/7
Treningsmodus: 15+
Batterilevetid: 4+ dager
Pris: 1.590 kroner

VÅR VURDERING

PLUSS: Design, brukervennlig
MINUS: For kostbar
Karakter: 4 |

Prøv SIDE3+ gratis
Klikk her for 30 dager gratis tilgang *
Har du lest disse?
* Abonnementet fortsetter å løpe for 79,- per mnd. Ingen bindingstid.
Har du allerede en bruker? Logg inn her